20 Μαρτίου 2010

Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος ζητά το Κουαρτέτο


Ο γγ του ΟΗΕ, ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τόνισε ότι το Κουαρτέτο για τη Μ. Ανατολή καταδικάζει την εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ.
Το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή «υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους», δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου συναντήθηκε με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Σαλάμ Φαγιάντ.
Ο Μπαν υπογράμμισε ότι το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή έστειλε ένα «ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα» με την έννοια ότι καταδίκασε και πάλι την εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ.
«Καταδικάζουμε έντονα, στο όνομα του Κουαρτέτου, τα πρόσφατα ισραηλινά μέτρα που έχουν στόχο να δημιουργήσουν 1.600 εβραϊκές κατοικίες» στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας.
Το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή ζήτησε χθες Παρασκευή το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ, ενώ παράλληλα ζήτησε να καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα ώστε να υπάρξει μία ειρηνευτική συμφωνία μέσα σε 24 μήνες.
Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από το Ισραήλ, ικανοποίησε όμως του Παλαιστίνιους.

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More