21 Μαρτίου 2010

Το καρναβάλι των ΕΕΔ



Τα μέσα και το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του Καρνάβαλου είναι το κεντρικό μήνυμα της παρακάτω ιστορίας. Στις 23.02.2010 κατατέθηκε από Βουλευτές η παρακάτω ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς το υπουργείο αμύνης:

„Συμφώνως με καταγγελίες πολιτών στρατιωτικά οχήματα χρησιμοποιήθηκαν για την έλξη των αρμάτων του καρναβαλιού Ξάνθης. Με δεδομένο ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ανακοινώσει την διακοπή της συμμετοχής μηχανοκινήτων τμημάτων στις παρελάσεις των Εθνικών επετείων
Αληθεύουν οι εν λόγω καταγγελίες περί χρησιμοποιήσεως στρατιωτικών οχημάτων στην καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης
Αν ισχύουν οι καταγγελίες ποιος έδωσε την εντολή, πόσα οχήματα χρησιμοποιήθηκαν και πόσο κόστισε ή συμμετοχή αυτή;“



Στις 16.03.2010 το υπουργείο απαντά:

„Σε απάντηση της υπ’ αρ. 6505/23 Φεβ 2010 Ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές κ.κ. Ηλίας Πολατίδης και Κυριάκος Βελόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα την χρήση στρατιωτικών οχημάτων στο καρναβάλι Ξάνθης σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Στις 12 Φεβρουαρίου 2010, εκδόθηκε διαταγή από το Γ.Ε.Σ. προς το Δ’ ΣΣ, με αρνητική απάντηση στο αίτημα της Δημοτικής Επιχείρησης Ξάνθης, για τη διάθεση 19 στρατιωτικών οχημάτων ¼ τον., με σκοπό τη ρυμούλκηση των καλλιτεχνικών αρμάτων του Δήμου Ξάνθης στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2010.
Παρά την αρχικά αρνητική απάντηση, αποφασίσαμε τελικά τη διάθεση των 19 οχημάτων, καθώς δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης του Δήμου Ξάνθης για την εξεύρεση άλλων μέσων και υπήρχε ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί η πολιτιστική εκδήλωση, η οποία έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια εξαιρετικά σημαντική για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της παραμεθόριας περιοχής Θράκης και τήρησης των εθίμων της. Το κόστος συμμετοχής των διατιθέμενων οχημάτων ανήλθε στο ποσό των 1.115,3€. Δηλώθηκε στους αρμόδιους τοπικούς φορείς ότι αυτό έγινε για τελευταία φορά.“



Αναπάντητο μένει το ερώτημα ποιός πλήρωσε έστω αυτό το ποσό των 1.115,3€
http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/03/blog-post_5700.html

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More