31 Μαρτίου 2010

Μηνύουν τον Κακλαμάνη!

210310-mhnisi-kaklamanisΤο πολιτισμικό όραμα του Νικήτα: «Σχεδιάζουμε μια Αθήνα στην οποία το ελληνικό δένει αρμονικά με το διαφορετικό, μια πόλη στην οποία τα παιδιά μας μιλούν την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της κατανόησης και των κοινών στόχων. Μετατρέπουμε την Αθήνα σε πολύ-πολιτισμική μητρόπολη του κόσμου.» Από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων "cityofathens.gr"
Μηνυτήριο αναφορά κατά του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, του αντιδημάρχου, υπευθύνου για την Δημοτική Αστυνομία, Ανδρέα Παπαδάκη, της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και παντός υπευθύνου κατέθεσε εχθές το μεσημέρι ομάδα επαγγελματιών της Αθήνας. Πρόκειται για διακεκριμένους επιχειρηματίες και εμπόρους της πρωτευούσης, μεταξύ των οποίων και γνωστοί συνδικαλιστές από τα διοικητικά συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, που κατηγορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και την αστυνομία για παράβαση καθήκοντος εις ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του παρανόμου εμπορίου.
«Τους τελευταίους μήνες, ειδικά δε μετά το νέο έτος, οι έμποροι, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας έχουν βιώσει - οι πρώτοι ως συνέπεια στον κύκλο εργασιών τους, οι δε υπόλοιποι εμμέσως με την σοβαρή υποβάθμιση που υφίσταται η ζωή τους - την παντελώς ασύδοτη δράση των μεταναστών που πραγματοποιούν ανενόχλητοι παράνομο εμπόριο». Αυτά μεταξύ άλλων καταθέτουν στην μηνυτήριο αναφορά τους οι παραπάνω πολίτες και ζητούν την τιμωρία των αρμοδίων.
Ιδιαίτερα αγανακτισμένοι, μας ανέφεραν ότι κρατούσαν για πολύ καιρό τη μήνυση στο συρτάρι τους, με την ελπίδα ο δήμαρχος, έστω και εν' όψει των εκλογών του Νοεμβρίου να τηρήσει τα προσχήματα. Αντ' αυτού, η κατάσταση δείχνει να επιδεινώνεται, ενώ το φαινόμενο έχει αρχίσει να γεννά αρκετά περιστατικά βίας, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό ενός εμπόρου μπροστά από το κατάστημά του στην Αγίου Μάρκου, το περασμένο Σάββατο.

210310-paremporioΤο όραμα του ΝικήταΟ δήμαρχος Αθηναίων δεν φαίνεται να πτοείται. Ενώ γνωρίζει για τις αντιδράσεις - έχουν κατατεθεί τον τελευταίο καιρό κι άλλες μηνύσεις και από άλλες ομάδες και πρόσωπα - συνεχίζει να ανέχεται την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, παραδεχόμενος μάλιστα τις ευθύνες του για την «ήπια πολιτική», όπως την αποκαλεί, που ασκεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο κύριος Κακλαμάνης έχει μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε Ισλαμαμπάντ. Ο πολιτισμικός χαρακτήρας της πόλεως έχει εντελώς αλλοιωθεί, ενώ η εικόνα είναι κάθε άλλο παρά ελκυστική για τον ποθητό τουρισμό αυτής της πόλεως. «Δεν φτάνει που έχουμε τις καθημερινές πορείες και διαδηλώσεις, τα επεισόδια και τις καταστροφές, πρέπει να ανεχόμαστε και όλους αυτούς, οι οποίοι μπροστά στα μάτια μας, αφού έχουν παραβιάσει τα σύνορα της χώρας μας, ασελγούν στην εικόνα της πόλεώς μας, φοροδιαφεύγουν και ασκούν χειρίστου είδους αθέμιτο ανταγωνισμό μπροστά στις πόρτες των επιχειρήσεών μας», λέει ο Παναγιώτης Δούμας, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής. «Το κέντρο της Αθήνας, με την πιο ακριβή επαγγελματική στέγη στην χώρα, είναι η πιο επισφαλής περιοχή για να ανοίξεις μία επιχείρηση. Αυτό το οξύμωρο συμβαίνει χάρις στην ανοχή δύο βασικών υπαιτίων: του δημάρχου κ. Κακλαμάνη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη.»
Ο Ανδρέας Σ., τουριστικός πράκτορας στο κέντρο της Αθήνας, περιγράφει την αποστροφή των επισκεπτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων φεύγουν με τις χειρότερες αναμνήσεις από την πόλη μας: «Έρχονται, βλέπουν το μουσείο και την Ακρόπολη και φεύγουν την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο που να τους κρατά. Όλες οι υποδομές που καλώς ή κακώς μας κληροδότησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, προσφέρουν απλά χώρο για την ασύδοτη δράση Αφρικανών και Κινέζων. Ακόμη και οι ίδιοι οι Κινέζοι τουρίστες που έρχονται εδώ ενοχλούνται από την εικόνα. Βλέπετε, δεν έρχονται για να δούνε ούτε το Πεκίνο ούτε την Αντίς Αμπέμπα. Την Αθήνα έρχονται να δουν...»
Για τον κύριο Κακλαμάνη όμως, όλα αυτά είναι απλά συστατικά του οράματός του που όπως περιγράφεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων είναι: «Να μετατρέψει την Αθήνα σε πολύ-πολιτισμική μητρόπολη του κόσμου».
Η Αθήνα έχει χάσει κάθε ίχνος ελληνικού χρώματος. Αν διαβεί δε κανείς την νοητή γραμμή της οδού Αθηνάς, θα ανακαλύψει ότι εκεί δεν είναι καν η Αθήνα πια. Η περιοχή γύρω από το δημαρχείο μυρίζει ούρα και σκουπίδια, ενώ ο κόσμος που κινείται θυμίζει ταινία τρόμου. Ναρκομανείς που περιφέρονται δίχως προορισμό και λόγο υπάρξεως, πόρνες, αφρικανοί λαθρέμποροι και προαγωγοί, ασιάτες πορτοφολάδες και έμποροι ναρκωτικών, μαγαζιά με τους δικούς τους νόμους. Γύρω απ' το δημαρχείο της Αθήνας, σε ακτίνα που ξεκινά από τα πέντε μέτρα, ο κύριος δήμαρχος δεν μπορεί να φροντίσει για τα στοιχειώδη, διότι αν το κάνει θα στερηθεί η πόλη την multi-culti ταυτότητα που αυτός της εξασφάλισε.
Μία ταυτότητα που θέλει τώρα να σφραγίσει, κλείνοντας συμφωνίες για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους και την δημιουργία νεκροταφείου για τους μουσουλμάνους. Ειδικού νεκροταφείου, όπου το χώμα δεν θα μολύνεται από τα υπολείμματα των δικών μας νεκρών. Εμάς, των Αθηναίων, που προσπαθούμε να ζήσουμε σ' αυτήν την πόλη που πια δεν αναγνωρίζουμε. 

http://elkosmos.gr/

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More