5 Απριλίου 2010

Η Αλβανία παρακρατεί ελληνικές περιουσίες!




Δύο σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την επιβίωση των Βορειοηπειρωτών στον τόπο τους και αφορούν στις περιουσίες, κατήγγειλε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ο έπαρχος Κάτω Δερόπολης Δημήτρης Μαλιούκης.

Οι δεσμευμένες από το κομμουνιστικό καθεστώς περιουσίες, έχουν παραχωρηθεί από το κράτος, μετά την πτώση του κομμουνισμού, όχι ως ιδιοκτησίες, αλλά ως προς τη διαχείρισή τους!

Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι, όπως παρατήρησε ο κ. Μαλιούκης, σε κάποιες περιπτώσεις δεν τους δίνεται ούτε η διαχείριση! Συγκεκριμένα ανέφερε ότι...

«βασικό πρόβλημα είναι αυτό των περιουσιών τις οποίες το κράτος δεν έχει μεταβιβάσει πλήρως στην Επαρχία αλλά μας τις έχει παραχωρήσει μόνο ως προς τη διαχείριση. Επίσης δεν μας επιστρέφονται έστω και ως διαχείριση κάποιες εκτάσεις που έχουν δοθεί σε αλλοεθνείς ιδιοκτήτες με πλαστά χαρτιά».
Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για το θέμα του τεκέ στη Βραχογοραντζή καθώς και αυτό στα όρια Δερβιτσάνης – Λαζαρατίου. Και για τις δύο υποθέσεις η Επαρχία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Στην περίπτωση της Δερβιτσάνης δεν δικαιωθήκαμε στην πρώτη εκδίκαση και καταφύγαμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου περιμένουμε την απόφαση, ενώ στην υπόθεση του τεκέ είμαστε στο στάδιο της συγκέντρωσης όλων των απαραίτητων εγγράφων».
Πραγματικά, είναι εξωφρενικό και ακατανόητο εν έτει 2010 ο πολίτης να μην δικαιούται την περιουσία που του ανήκει! Αυτή η πρωτοτυπία χαρακτηρίζει την Αλβανία…
TTT

Εξάλλου στην περιοχή της Κάτω Δερόπολης απέμειναν δύο μόνο σχολεία, σημείωσε ο Έπαρχος Κάτω Δερόπολης, αυτά της Δερβιτσάνης και της Φράστανης.
Το πρώτο μάλιστα θα ανακαινιστεί με επένδυση του αλβανικού κράτους και θα έχει καλύτερες προδιαγραφές από την επόμενη σχολική χρονιά.

Πηγή Πρωϊνός Λόγος
 AΠΟ http://epirus-ellas.blogspot.com/2010/04/blog-post_364.html
http://www.filoumenos.com/

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More