10 Απριλίου 2010

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία - Νεκρός ο ΙΟΥΔΑΪΚΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ Πολωνός πρόεδρος - Αποδεκατίστηκε η Πολωνική κυβέρνηση !!!

 







http://en.wikipedia.org/wiki/Lech_Kaczy%C5%84ski



Συνετρίβη στο Σμόλενσκ της Ρωσίας το πολωνικό προεδρικό αεροσκάφος με 132 επιβαίνοντες μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Καζίνσκι με τη σύζυγό του - Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ανάμεσα στους νεκρούς. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΝεκροί είναι όλοι οι 132 επιβαίνοντες του αεροσκάφους του μετέφερε τον πολωνό πρόεδρο Λεχ Καζίνσκι μαζί με τη γυναίκα του και υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους από την Βαρσοβία στο Σμόλενσκ. Στο αεροπλάνο βρισκόταν επίσης ο αρχηγός του Επιτελείου και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ καθώς και αρκετά μέλη οικογενειών στρατιωτικών που εκτελέστηκαν από σοβιετικά στρατεύματα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - η πολωνική αντιπροσωπεία θα συμμετείχε σε επέτειο μνήμης. Από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας ανακοινώθηκε πως και ο πρόεδρος της ΚΤΠ Σλάβομιρ Σκρτζιπεκ επέβαινε στο αεροσκάφος.

Όπως μεταδίδει
το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέβερνι ήταν κλειστό λόγω της πυκνής ομίχλης, που επικρατούσε στην περιοχή, γι' αυτό και προτάθηκε στον Πολωνό πιλότο να...

προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα. Εκείνος αρνήθηκε και πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμολένσκ, λίγο έξω από την πόλη Πετσόρσκ.

Η τέταρτη προσπάθεια ήταν και η μοιραία, καθώς το αεροσκάφος ρωσικού τύπου Τούπολεφ-154 ακούμπησε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη, περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.

Στην περιοχή έχει σπεύσει ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σαϊγκού, ενώ για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης τυχόν τραυματιών και ανεύρεσης των αιτίων της καταστροφής ενημερώνεται ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβιέντεφ και ο Ρώσος πρωθυπουργός Πούτιν, ο οποίος είχε συναντηθεί στις 7 του μηνός με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ στο Κατίν.

Την είδηση ότι δεν υπάρχουν επιζώντες επιβεβαίωσε τοπικός κυβερνήτης. "Δεν υπάρχουν επιζώντες από την καταστροφή", τόνισε ο Σεργκέι Αντούφιεφ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο Vesti-24. "Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος επέβαινε 85μελής αντιπροσωπεία και το πλήρωμα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Καζίνσκι επρόκειτο να επισκεφθεί τη Ρωσία για την 70η επέτειο της σφαγής του Κατίν, όταν σοβιετικά στρατεύματα εκτέλεσαν 4.000 Πολωνούς στρατιωτικούς. Είχε φύγει από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, μαζί με τη σύζυγό και οικογένειες πολωνών αξιωματικών που εκτελέστηκαν από το σταλινικό καθεστώς πριν 70 χρόνια και μετέβαιναν στο Κατίν κοντά στο Σμόλενσκ για να παραστούν σε τελετή στη μνήμη τους.
http://alithiastofos.blogspot.com/

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More