15 Απριλίου 2010

O παντεπότης οφθαλμός (The all seeing eye)

http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=79&t=6831&start=9

Ο παντεπόπτης οφθαλμός ή αλλιώς το μάτι της πρόνοιας έιναι ενα πολυχρησιμοποιημένο σύμβολο,τόσο απο κράτη ,όσο απο εταιρίες και απο θρησκείες ο καθένας για τον δικό του σκοπό.

Ο Παντεπότης οφθαλμός είναι ένα σύμβολο που απεικονίζει ένα μάτι που συχνά περιβάλλεται από ακτίνες του φωτός ή δόξα και συνήθως περικλείεται από ένα τρίγωνο.


Εικόνα

Θρησκευτικός συμβολισμός

Χρησιμοποιήθηκε τόσο απο τους Αιγύπτιους,γνωστό ως το μάτι του Ωρου,το οποίο εθεωρείτο ηλιακό σύμβολο και σύμβολο δύναμης.

Εικόνα.
Εικόνα

Σε μια παραλλαγή του χρησιμοποιείται απο τον Βουδισμό,αφού ο Βούδας αναφέρεται ως το "μάτι του κόσμου",the eye of the world.

Εικόνα
Εικόνα

Xρησιμοποιήθηκε επίσης κατα την εποχή του Μεσαίωνα και στην εικονογραφία της Αναγέννησης,ως Χριστιανικό σύμβολο που παριστάνει την Αγία Τριάδα.Πίνακας του 1525 απο τον Jacopo Pontormo


Εικόνα

Καθεδρικός ναός του ΑαχενΚαθεδρικός ναός της Αθήνας


Σύμβολο των Η.Π.Α.

Το 1782, το μάτι της Πρόνοιας εκδόθηκε στο πλαίσιο του συμβολισμού στην οπίσθια όψη του Μεγάλη Σφραγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών . Αρχικά είχε προταθεί ως στοιχείο της Μεγάλης Σφραγίδας από την πρώτη απο τις τρεις επιτροπές σχεδιασμού το 1776 και πιστεύεται ότι είναι η πρόταση του καλλιτεχνικού συμβούλου, Pierre Eugene du Simitiere .

Σχετικά με την σφραγίδα, το μάτι περιβάλλεται από τις λέξεις Annuit Cœptis , που σημαίνει «Αυτός εγκρίνει (ή έχει εγκριθεί) [επιχειρήσεις μας]", και Novus ordo Seclorum , που σημαίνει "Νέα Τάξη των Αιώνων». Το μάτι είναι τοποθετημένο πάνω από μια ημιτελή πυραμίδα με δεκατρία βήματα, που αντιπροσωπεύει τα αρχικά δεκατρία κράτη και τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας. Το χαμηλότερο επίπεδο της πυραμίδας παρουσιάζει το έτος 1776 σε λατινικούς αριθμούς. Το συνδυασμένο αποτέλεσμα είναι ότι το Μάτι, ή το Θεός, ευνοεί την ευημερία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εικόνα

Ο αρχικός σχεδιασμός της σφραγίδας

Εικόνα

Kαι ο τελικός σχεδιασμός.

Χρησιμοποίηθηκε στο νόμισμα του 1 δολαρίου

Εικόνα

Σε σύμβολα οργανώσεων

Εικόνα


Σε κοιμητήρια Εικόνα(Denver,Colorado)


Σε νομίσματα

Το νόμισμα της Βόρειας Αμερικάνικης Ενωσης

Εικόνα

Χαρτονόμισμα του Ουκρανικού νομίσματος

Εικόνα

Χαρτονόμισμα απο την Εσθονία

Εικόνα

Nόμισμα του 1745

Εικόνα


Του 1849

Εικόνα
Σε πανεπιστήμια

Εικόνα

Σε εταιρίες

Εικόνα

Και ως μασωνικό σύμβολο.

Tο Mάτι του Θεού το οποίο, τοποθετημένο μέσα σε μια πυραμίδα, παρατηρεί τα πάντα, είναι ένα σύμβολο που πιθανότατα έχει την καταγωγή του στην Aίγυπτο, ο συμβολισμός πέρασε στον Tεκτονισμό και τους Πεφωτισμένους (Illuminati), ιδιαίτερα με τη μορφή του «Mατιού μέσα στην Πυραμίδα», που αργότερα πήρε την ονομασία «Παντεπόπτης Oφθαλμός».

Tην πρόταση για το μάτι μέσα στο τρίγωνο, έκανε σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία ο Πιέρ ντι Σιμιτιέρ, σύμβουλος της πρώτης επιτροπής και μασόνος ο ίδιος. Στον τεκτονισμό, το μάτι μέσα στην πυραμίδα συμβολίζει τον «Mεγάλο Aρχιτέκτονα του Σύμπαντος»,

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Εικόνα

Στο Βατικανό

Εικόνα

Σε Εταιρίες

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα


Λένε οτι το 13 στην πυραμίδα απεικονίζει τις 13 αρχικές αποικίες,στην πραγματικότητα όπως είπες είναι ιερός αριθμός των μασώνων.

Eπίσης όπως βλέπετε σε αυτή την εικόνα (κλικ για μεγέθυνση)Πάνω απο την κεγαλή του αετού υπάρχουν 13 αστέρια,στο αριστερο πόδι κρατάει κλαδί με 13 φύλλα και στο δεξί 13 τόξα,επίσης οι επιγραφες Annuit Coeptis και E Pluribus Unum αποτελούνται απο 13 γράμματα.Παρα είναι πολλά για να είναι απλές συμπτώσεις!
Εικόνα

Εικόνα


Στην μουσική βιομηχανία

Εικόνα

Εικόνα

ΕικόναΕικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More