6 Μαΐου 2010

Οι εβραίοι που θέλουν να… αγοράσουν 13 νησιά μας και η κιβωτός του Νώε

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις από το πρωτοσέλιδο θέμα της «Ε.Ω.» όπου γράφαμε ότι «ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ… ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ 13 ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ». Η ιστοσελίδα www.gpexaminer.com όπου αλιεύσαμε το θέμα, διευκρινίζει ότι το περιεχόμενό της έχει «μυθιστορηματικό χαρακτήρα» και «υπερβολές». Ως εδώ καλά. Εκείνο που ολίγον τι μας ανησυχεί είναι πως οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας κάνουν λόγο και για «πιθανά σενάρια» και ότι τα «ονόματα και οι οργανισμοί των άρθρων μπορεί να είναι αληθινοί».

Προφανώς, επισήμως δεν προκύπτει θέμα αγοράς ελληνικών νησιών από το Ισραήλ, για αυτό άλλωστε και στον τίτλο μας πριν το «ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ» χρησιμοποιήσαμε αποσιωπητικά θέλοντας να δείξουμε το «απίστευτο» του πράγματος. Χωρίς όμως να θέλουμε να τρομάξουμε κανένα στην ίδια ιστοσελίδα καταγράφονται κι άλλα «πιθανά σενάρια» τα οποία όμως κάνουν το γύρο των παγκόσμιων ΜΜΕ!

Για παράδειγμα η είδηση με την «ανακάλυψη της κιβωτού του Νώε από Ευαγγελιστές» που υπογράφει o Kevin Johnson (υπέγραφε και το άρθρο για τα ελληνικά νησιά) σύμφωνα με την οποία μία ομάδα Κινέζων και Τούρκων Ευαγγελιστών εξερευνητών ισχυρίζεται πως κατά πάσα πιθανότητα βρήκε την Κιβωτό του Νώε σε βουνό της Τουρκίας, σε υψόμετρο 4.000 μέτρων (http://www.gpexaminer.com/?p=101). Μπείτε και στο google για να δείτε πόσοι έχουν αναπαραγάγει την είδηση.

Ας μην μας κατηγορούν, λοιπόν, διάφοροι επειδή αναδείξαμε ένα θέμα που όσο κι αν ακούγεται ως «υπερβολικό» δεν παύει να επίκειται στο νόμο των πιθανοτήτων! Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε…


Απο Ελεύθερη ώρα

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More