8 Μαΐου 2010

8 Μαΐου 1945, Η Ελλάς Στην Πλευρά Των Νικητών: Αποτέλεσμα Μηδέν!


Στις 8 Μαΐου κάθε χρόνου τιμάται σε ολόκληρο τον κόσμο η “νίκη κατά του φασισμού”. Ως γνωστόν, το τέλος του μεγάλου πολέμου το 1945 βρήκε την Ελλάδα στο πλευρό των νικητών. Μια Ελλάδα, που είχε υποστεί πολλά και είχε κάνει μεγάλες θυσίες στην διάρκεια των ετών 1940 – 1945. Θα ανέμενε κανείς ότι για την συμμετοχή της στην νίκη των μεγάλων «φίλων» και συμμάχων θα υπήρχαν και τα ανάλογα ανταλλάγματα, που ήταν εξάλλου δίκαια. Η Κύπρος και η Βόρειος Ήπειρος ήταν απόλυτα φυσικό να περιέλθουν στην ελληνική κυριαρχία. Όμως άλλα ήταν τα σχέδια των μεγάλων νικητών του πολέμου για την Ελλάδα. Η πολύτιμη “σύμμαχος” του 1940 ήταν τώρα μια ενοχλητική χώρα με απαιτήσεις. Γι’ αυτό έπρεπε να της κοπούν τα φτερά.
Έτσι ενώ όλη η Ευρώπη από το 1945 και μετά είχε ειρήνη, η χώρα μας γνώριζε ένα άγριο αδελφοκτόνο πόλεμο με συνέπειες και καταστροφές μεγαλύτερες του πολέμου 1940-41 και της κατοχής. Πού κουράγιο μετά για απαιτήσεις… Η Βόρειος Ήπειρος με απόφαση, το 1946, των μεγάλων δυνάμεων (απόφαση την οποία δεν δέχθηκε η Ελλάδα) παρέμεινε στην Αλβανική επικράτεια. Η Κύπρος με τις θυσίες των παιδιών της, που κρέμαγαν και εκτελούσαν δέκα χρόνια αργότερα, το 1955, οι άγγλοι “σύμμαχοι”, άγγιξε το όνειρο της ΕΝΩΣΗΣ, που και αυτό όμως παζαρεύτηκε και πουλήθηκε στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων.
Για την νίκη που θα γιορτάσουν στις 8 Μαΐου οι “σύμμαχοι”, μα και οι χθεσινοί τους εχθροί, χύθηκε πολύ Ελληνικό Αίμα. Ό,τι συνέβη στα τελευταία 65 χρόνια εις βάρος της Πατρίδος μας, αλλά και ότι συμβαίνει ΣΗΜΕΡΑ δείχνει πολύ καθαρά ότι η Ελλάδα δεν λογαριάσθηκε το 1945 σαν νικήτρια χώρα, όπως δεν λογαριάσθηκε και η Πολωνία, η Τσεχία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που γνώρισαν την 45χρονη Σοβιετική κατοχή. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τέλειωσε με δύο μόνο νικητές, με δύο παγκόσμιες δυνάμεις, την Αμερική και την Σοβιετία, μα ο καιρός το ‘φερε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, να αποκαλυφθεί πως ο αφέντης του κόσμου, που κατηύθυνε τις δύο μαριονέτες – υπερδυνάμεις ήταν και είναι ένας.

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More