13 Μαΐου 2010

Ομολογεί μυστική διπλωματία ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας, εν όψει της επίσκεψης του Ρ.Τ.Ερντογάν!







ImageΘα μπορούσε να δοθεί και ο τίτλος "Ελλάς: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη" αν σκεφθεί κανείς τις απίστευτες τουρκικές επιθετικές κινήσεις στο Αιγαίο από τη μία και το "κόκκινο χαλί" που στήνεται στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν απο την άλλη. Τίποτα δεν φαίνεται να εμποδίζει αυτή την κυβέρνηση από το να προχωρήσει σε παραχώρηση κεκτημένων διακαιωμάτων στο Αιγαίο.
"Ως αρχή νέας προσπάθειας στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας" αξιολογεί την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, από την Βιέννη, όπου συμμετείχε σε Διεθνές Σεμινάριο για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ιδιαίτερα σαφής για την μυστική διπλωματία που έχει προηγηθεί σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων (νομοτελειακά δεν μπορεί να συμβεί κάτι διαφορετικό σε μία διαβούλευση όπου μόνο ο ένας ζητάει και ο άλλος απλά δεν διεκδικεί τίποτα), αφού όπως σημείωσε ο Δ.Δρούτσας, "η επίσκεψη του Τουρκου πρωθυπουργού, έχει προετοιμαστεί «πολύ προσεκτικά και εντατικά»" !
Από την πλευρά της Αγκυρας αξιωματούχοι τονίζουν ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα ότι «μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας σε τομείς που δεν παραπέμπουν εννοιολογικά σε θέματα κυριαρχίας».
Ο στόχος που θέτει η Τουρκία είναι η εδραίωση του κλίματος συνεργασίας και όπως αναφέρει έγκυρη τουρκική πηγή, το ζητούμενο είναι «η αλλαγή του μοντέλου της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών».
Αυτό είναι το μόνο βέβαιο: Φινλανδικό ή δανικό μοντέλο θα έχουμε στη νέα σχέση;
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More