13 Μαΐου 2010

H νέα μεταπολίτευση μπορεί να πυροδοτηθεί μόνο από τις επιχειρηματικές δυνάμεις.Πως αντεδρασαν οι βουλευτες.

Έντονα αντέδρασαν βουλευτές όλων των κομμάτων στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, σύμφωνα με τις οποίες η νέα μεταπολίτευση μπορεί να πυροδοτηθεί μόνο από τις επιχειρηματικές δυνάμεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο», απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον «εκπρόσωπο των επιχειρηματιών», όπως χαρακτηριστικά είπε, και πρόσθεσε ότι «όσοι βρήκαν ευκαιρία να σηκώσουν αυτές τις ημέρες το δάχτυλο στον πολιτικό κόσμο, προσβάλουν την Δημοκρατία».

Για απύθμενο θράσος έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Πολυτεχνικής σχολής Θεσσαλονίκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο ερώτημα εάν σκοπεύει να ζητήσει την στήριξη του ΛΑΟΣ ή επιχειρηματιών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής ανέφερε ότι είναι εθνική ανάγκη να σταματήσει ο λαϊκισμός που βάλει κατά του status, του ρόλου και της ιδιότητας του κοινοβουλευτισμού και των βουλευτών.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, είπε ότι θα πρέπει να αρχίσει ένας αγώνας για την αναστήλωση του κοινοβουλευτικού θεσμού από τις ανοίκειες επιθέσεις που εκπορεύονται από πομπούς μηνυμάτων δημόσιας συχνότητας. Επίσης, είπε ότι θα πρέπει να εξεταστεί εάν πρέπει να γίνει διάβημα στο ΕΣΡ προκειμένου να επιβάλει το σωστό τόνο των μηνυμάτων που εκπέμπονται.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης είπε ότι ήδη από την Τρίτη θα έπρεπε το κοινοβούλιο να αντιδράσει σε όσα είπε ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, γιατί η χώρα «μπαίνει σε μια νέα φάση περιπέτειας».

ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ ΚΟΛΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ  ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More