10 Μαρτίου 2011

Πέρα από Πυρ και ΘάλασσαΒαρέθηκα τους ορθολογισμούς! Βαρύγδουπη δήλωση, δε λέω, μα και ολότελα αληθινή. Άλλωστε, με την πεποίθηση όλων πως πράττουν ορθά, είδατε που καταλήξαμε! Όπισθεν ολοταχώς, λοιπόν, ή μάλλον λειτουργώντας ανάποδα, τουλάχιστον για λίγο. Ας επιτεθούμε στο ανιαρό μοντέλο σκέψης ερώτηση-απάντηση. Αντί να μας καθοδηγήσει η όποια ερώτηση στην αναλυτική διαδικασία μιας απάντησης (βαρετό…), θα συνθέσουμε μία συγκεκριμένη ερώτηση μετά την διαισθητική καθοδήγηση μιας φαινομενικά πλατιάς και ευρείας απάντησης αποτελούμενης από υποθέσεις και δεδομένα:

1. «Πίσω από κάθε σημαντικό άνδρα κρύβεται μια ισχυρή γυναίκα.» Γιατί άραγε; Χμμ… Είναι ευρέως γνωστό (κι εξακριβωμένο!) ότι το γυναικείο φύλο δίνει έμφαση στην ασφάλεια και τη σταθερότητα, τις οποίες και συνεχώς επιζητά. Ακόμη και στο χώρο του μυστικισμού, η θηλυκή πλευρά θεωρείται πιο κοντά στην ύλη, ή και ταυτίζεται μ’ αυτήν. Χτίζοντας, λοιπόν, υποσυνείδητα ή συνειδητά ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον διαβίωσης, η γυναίκα δημιουργεί μία «ασφαλή βάση» για τη δράση του άνδρα, ή αν θέλετε έναν δυνατό βατήρα για την εκάστοτε “εκτόξευσή” του. (Μη με στραβοκοιτάζετε, υπάρχουν κι εξαιρέσεις).

2. Εικόνα: Σε μία ελεύθερη δραστηριότητα ενός δημοτικού σχολείου, τα αγοράκια και τα κοριτσάκια παίζουν, όπως πάντα στις πολύ μικρές ηλικίες, χωριστά. Ένα αγόρι σκοντάφτει και χτυπά. Οι φίλοι του σταματούν το παιχνίδι και, κατά κανόνα, περιμένουν να απομακρυνθεί απ’ τον χώρο του παιχνιδιού για να συνεχίσουν. Ένα κορίτσι σκοντάφτει και χτυπά. Οι φίλες της σταματούν το παιχνίδι και, κατά κανόνα, μαζεύονται όλες γύρω της για να την βοηθήσουν.
Βλέπουμε ότι τα θηλυκά έχουν ως έμφυτη συμπεριφορά τη δημιουργία δικτύου, ή αλλιώς είναι ισχυρά συνδεδεμένες στο ήδη υπάρχον δίκτυο που μας περιβάλει (matrix). Αντίθετα, τα αρσενικά λειτουργούν ως μονάδες που αλληλεπιδρούν δημιουργώντας πάνω στο matrix το πατρόν (pattern) δημιουργίας πραγματικότητας (δεν αντέχω, θα το πω: όπως λέμε… των καλαμών;!!).
Σημείωση: Η λέξη matrix προέρχεται απ’ τη λέξη μητέρα (θηλυκή φύση), ενώ η λέξη pattern απ’ τη λέξη πατέρας (αρσενική φύση).
Παράδειγμα: Το ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού. Το υπάρχον σταθερό δίκτυο (matrix) καταλήγει σε θηλυκά φις (πρίζες), ενώ η όποια κινητή συσκευή χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα (ενέργεια) για να λειτουργήσει και να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του χώρου (pattern), χρησιμοποιεί αρσενικό φις. (Δεν θα παρεξηγηθούν ως διαστροφικοί όσοι παραλληλίσουν την σύνδεση αρσενικού-θηλυκού φις με σεξουαλική πράξη!)

3. Η επιστήμη της ψυχολογίας ακόμη ψαχουλεύει στο άγνωστο διερευνώντας την ανθρώπινη ψυχή, τόσο της γυναίκας (άβυσσος!), όσο και του άνδρα. Παρόλα αυτά, έχει καταλήξει σε κάποια γενικά άλλα απόλυτα σαφή συμπεράσματα όσον αφορά τις ανάγκες και τις συμπεριφορές τους. Το θηλυκό ζητά απ’ το αρσενικό αγάπη και σεβασμό (εξαιρούνται οι λυσσάρες! Αναφέρομαι σε σχέσεις με διάρκεια) ώστε να νοιώσει την πολυπόθητη ασφάλεια. Ο άνδρας, όμως, ζήτα απ’ τη σύντροφό του επιβεβαίωση και θαυμασμό. Αυτή είναι η Δύναμή του. Τα δυνατά του πόδια, που του επιτρέπουν να στέκεται με το κεφάλι ψηλά και να πολεμά.
[Ένα tip για τις κυρίες: θέλετε να κάνετε τον άνδρα σας καλύτερο; Απλούστατο! Θαυμάστε τον γι’ αυτό που είναι! Τότε θα ενεργοποιηθεί και θα θελήσει από μόνος του να βελτιωθεί. Απορρίψτε τον, με το να τον διορθώνετε συνεχώς ή να τον συγκρίνετε, και θα τον δείτε να στυλώνει τα πόδια σα μουλάρι εναντίον οποιασδήποτε αλλαγής!]
Με τόσες θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ αρσενικής και θηλυκής φύσης, είναι απορίας άξιο πως κάποιοι μιλούν για αρμονική συμβίωση! Κάποιοι άλλοι, πάντως, αναφέρουν διακριτικά πως είναι πιο εύκολο να πεθάνεις για μία γυναίκα παρά να ζήσεις μαζί της! Και μακάρι να αστειεύονταν…

Στο δια ταύτα πια, η ερώτηση που επιθυμούμε να συνθέσουμε θα μπορούσε να διατυπωθεί ως εξής:
Αγαπητοί μου συμπολεμιστές, αν υποθέσουμε ότι σηκώνετε κεφάλι στο Σύστημα (matrix) και παρεμβαίνετε δυναμικά με αλλαγή του πατρόν (πραγματικότητας), το δίκτυο θα αντιδράσει εξίσου δυναμικά εναντίον σας (γιατί θα φαίνεστε). Από πού πιστεύετε ότι θα φάτε την πρώτη (και τελευταία ίσως…) δυνατή σφαλιάρα; Από πια κερκόπορτα θα εισχωρήσει το όπλο που θα σας κόψει τα πόδια, για να σκύψει τελικά το θρασύτατο αυτό κεφάλι;;…

ΥΣ. Sorry ladies. Υποκλινόμαστε στην δύναμή σας κι ελπίζουμε στη βοήθειά σας.
Στη μάχη με Σπαθί και Νου.

}^{
Λεωνίκης

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More