20 Μαρτίου 2011

Στη Χάγη αύριο Ελλάδα -Σκόπια

Εξετάζεται αύριο, προφορικώς, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) η προφορική διαδικασία της προσφυγής την οποία κατέθεσαν τα Σκόπια κατά της Ελλάδας, λόγω της αντίρρησης τη χώρας μας να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ.

Εξετάζεται αύριο, προφορικώς, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) η διαδικασία της προσφυγής την οποία κατέθεσαν τα Σκόπια, στις 13 Νοεμβρίου 2008, κατά της Ελλάδας επικαλούμενα παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Ελλάδας - Σκοπίων(1995), λόγω της αντίρρησης της χώρας μας στην πρόσκληση για προσχώρηση της γείτονος στο ΝΑΤΟ (τον Απρίλιο του 2008).

Η σχετική διαδικασία θα διαρκέσει έως την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, και θα διεξαχθεί σε δύο γύρους, στην διάρκεια των οποίων και τα δύο διάδικα μέρη θα εκθέσουν λεπτομερώς τις θέσεις τους με νομικά επιχειρήματα.
Τα Σκόπια θα εκθέσουν τα επιχειρήματά τους στις 21 και 22 Μαρτίου και στις 24 και 25 Μαρτίου, η Ελλάδα θα αναπτύξει τη δική της επιχειρηματολογία. Θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος της προφορικής διαδικασίας, με τα Σκόπια να ανταπαντούν στις 28 Μαρτίου, ενώ στις 30 Μαρτίου θα είναι η σειρά της χώρας μας.
Οι συνεδριάσεις, στο πλαίσιο της προφορικής διαδικασίας, θα είναι δημόσιες και θα μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας του ΔΔΧ. Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί αρκετούς μήνες μετά το πέρας της προφορικής διαδικασίας.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=58784950

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More