20 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ στην κάρτα του πολίτη είπε η Θεσσαλονίκη

Σε μια συγκέντρωση 3000 κυρίως ορθόδοξων πιστών, η Θεσσαλονίκη φώναξε ΟΧΙ στα σχέδια της κυβέρνησης για την επιβολή της κάρτας του πολίτη, σε προγραμματισμένη μαχητική συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης. Στο κοινό απευθύνθηκαν από την εξέδρα που είχε στηθεί λαϊκοί και κληρικοί, τονίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος και αναδεικνύοντας τις πτυχές του πολύ «σκοτεινού» αυτού θέματος.
Δεν αφορά μόνο στους θρησκευόμενους, αλλά ΟΛΟΥΣ
Δεδομένης της σοβαρότητας του ζητήματος, μας είπαν στελέχη της συντονιστικής επιτροπής, ο κόσμος ήταν λιγότερος από αυτόν που περίμεναν, εν όψει μάλιστα και της μεγάλης συγκέντρωσης στην Αθήνα, την επόμενη Κυριακή 15:00 μμ, στο Πεδίο του Άρεως. Και αυτό, διότι, η ανάδειξη της υπόθεσης αυτής, έχει μείνει στα χέρια μιας δράκας υπευθύνων θρησκευτικών οργανώσεων, οι οποίες απευθύνονται αποκλειστικά στο δικό τους κοινό.
Έτσι, η κοινωνία δεν έχει ενημερωθεί για τις καταλυτικές αλλαγές που θα φέρει στη ζωή των ανθρώπων η κάρτα του πολίτη, αλλαγές που δεν αφορούν μόνο στις θρησκευτικές ευαισθησίες των πολιτών, αλλά και στην προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και των δικαιωμάτων των Ελλήνων, γενικότερα.
Να ενημερωθούν ΟΛΟΙ
Είναι λοιπόν καιρός να ενημερωθούν άπαντες για το θέμα, ώστε αυτό να καταστεί πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας και όχι μεταξύ κυβέρνησης και θρησκευτικών & παραθρησκευτικών οργανώσεων, όπως θα το ήθελε εξάλλου το υπουργείο Εσωτερικών, κύκλοι του οποίου κάνουν λόγο περιφρονητικά για «γραφικούς», όταν ερωτώνται για τις αντιδράσεις. Η συγκέντρωση των προσωπικών μας δεδομένων σε μια κάρτα και η διαχείρισή της από μια κυβέρνηση, η οποία μάλιστα ευαγγελίζεται την παγκόσμια διακυβέρνηση, είναι υπόθεση πολύ σημαντική, για να τη χειριστούν άνθρωποι με, ενδεχομένως, πολύ επιλεκτικές ευαισθησίες. 
http://www.elkosmos.gr/

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More