6 Απριλίου 2011

Και επιτέλους στο εδώλιο ενας υπάνθρωπος για το θάνατο κουταβιών από χτυπήματα με φτυάρι
Εκδικάζεται αύριο από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η υπόθεση του υπάνθρωπου, ο οποίος δολοφόνησε με φτυάρι τέσσερα άτυχα κουτάβια μπροστά στα μάτια της μητέρας τους στις 9 Φεβρουαρίου 2010.

Σύμφωνα με την καταγγελία του αυτόπτη μάρτυρα, η σκυλίτσα - που έβλεπε ότι τα μικρά της κινδυ-νεύουν - «εκλιπαρούσε» με τον τρόπο της το ανθρωπόμορφο κτήνος, και σέρνονταν μπροστά του. Η μάνα σκύλα ούρλιαζε καθ' όλη τη διάρκεια του φονικού των μικρών της.


Σύμφωνα την πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού, η υπόθεση δεν αναμένεται να αναβληθεί γιατί με το καινούργιο νομοσχέδιο υπάρχει αυστηροποίηση των ποινών για τέτοιου είδους εγκλήματα και αυτό ο δράστης και κατηγορούμενος θέλει να αποφύγει.


Οι ποινές που αντιμετωπίζει με την ισχύουσα νομοθεσία είναι η φυλάκιση έως 6 μήνες, εξαγοράσιμη μεν, ή χρηματική ποινή μέχρι 1.500 ευρώ ή και τα δύο. Όπως και να έχει σημασία έχει το ειδικό βάρος της απόφασης και ο παραδειγματισμός, ότι δηλαδή τέτοιου είδους εγκλήματα στην Ελλάδα πλέον τι-μωρούνται και δεν περνούν απαρατήρητα.


Δικαστικές αποφάσεις που καταδικάζουν τους εγκληματίες, οι οποίοι σκοτώνουν με κάθε τρόπο ανυπε-ράσπιστα ζώα, τονώνουν ψυχολογικά και όλους εκείνους που μπαίνουν στη διαδικασία να καταγγείλουν τέτοιες φριχτές πράξεις και όλους εκείνους που φροντίζουν τα ζώα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

http://pressegkefalos.blogspot.com/

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More