15 Μαΐου 2011

Ειναι Αληθεια πως Τρεχει ο Χρονος πιο Γρηγορα καθως Πλησιαζουμε το 2012;

Πρόσφατα παραβρέθηκα καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή της ΤV Μακεδονίας Απόρρητα Σενάρια που ήταν αφιερωμένη στο Φ2012. Εκεί, με έκπληξη ο παρουσιαστής με άκουσε να του εξιστορώ τον παγκόσμιο πυρετό που έχει καταλάβει όλους για την κατασκευή υπόγειων καταφυγίων, το μεγάλο project της Ρωσίας (βλ. mystery 70) και άλλα πολλά που αφορούν τα μυστήρια του 2012.
Βλέπετε, τα Μ.Μ.Ε. αγαπάνε ιδιαίτερα την καταστροφολογία, και αν στην χώρα μας έχει προωθηθεί (περισσότερο από όσο πρέπει) η εσχατολογική εκδοχή του 2012, στην Αμερική τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.
Έτσι, σε πρόσφατη συνέντευξη της στην εκπομπή της Oprah, η γνωστή ηθοποιός Shirley MacLaine δήλωσε την πίστη της πως ο κόσμος θα μεταμορφωθεί το 2012, πως η αστροφυσικές συνθήκες είναι τέτοιες που ευνοούν την συλλογική συνειδησιακή αλλαγή, και πως ήδη αυτή την στιγμή γνωρίζουμε τα πρώτα σημάδια της μεταμόρφωσης. Ένα από αυτά, είναι η αίσθηση πως ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα!


Πιστεύω, πως όλοι θα έχετε παρατηρήσει πως ο χρόνος μοιάζει να γλιστράει από την αντίληψη μας ποιο γρήγορα από ότι ίσως συνέβαινε άλλοτε. Είναι άραγε αυτό ένα από τα σημάδια για το πέρασμα μας σε μια νέα (στην 5η) διάσταση ύπαρξης, όπως λέει η αγαπητή κατά τα άλλα MacLaine (και όχι μόνο αυτή!) ή μήπως συμβαίνει κάτι το εντελώς διαφορετικό;
Η απάντηση είναι απλή: η αίσθηση αυτή δεν κρύβει τίποτα το παραφυσικό. Παρά έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την κατάσταση της προσοχής μας η οποία δεν εστιάζει σ' ένα συμβάν ανά στιγμή, αλλά στα πολλαπλά ερεθίσματα που δεχόμαστε από το περιβάλλον.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη εμπειρία, είναι περισσότερο αισθητή στα άτομα που εργάζονται ή παίζουν πολλές ώρες με τον υπολογιστή τους, όπου η διάσπαση της προσοχής ή η απόλυτη αφοσίωση στην εικονική πραγματικότητα, αλλοιώνει την αίσθηση του χρόνου σε σχέση με τον «πραγματικό» χρόνο του ρολογιού μας!
Αν λοιπόν ο χρόνος είναι πρωτίστως μια ψυχολογική διάσταση, τότε σίγουρα το φαινόμενο αυτό βεβαιώνει, όχι πως ανερχόμαστε σε μια ανώτερη κατάσταση ύπαρξης, αλλά ότι χάνουμε το αίσθημα της αυτοεπίγνωσης!
Όσοι λοιπόν εργάζεστε με τις εναλλακτικές θεωρίες περί μιας μεταφυσικής ανέλιξης το 2012, προσοχή: ίσως το ότι ο χρόνος μοιάζει να τρέχει πολύ πιο γρήγορα σήμερα από ότι ίσως συνέβαινε κάποτε, δεν έχει να κάνει με το πλησίασμα της Αποκάλυψης, αλλά με την αποκάλυψη του ότι μοιράζετε τον εαυτό σας μέσα στην ζάλη του καθημερινού λαβύρινθου...
ΠΗΓΗ 
http://www.apocalypsejohn.com/2011/05/2012_11.html

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More