17 Μαΐου 2011

ΕΥΠ Απόρρητη έκθεση: Πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες και σωματεία αλλοδαπών ελέγχουν τα γκέτα σε όλη την Ελλάδα - ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ γκρεμίζουν την άθλια προπαγάνδα

Στυγνοί φονιάδες, φυγόδικοι και βαρόνοι των ναρκωτικών, δραπέτες, σωματέμποροι, δουλέμποροι και κάθε είδους εγκληματικά στοιχεία σε αγαστή συνεργασία με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, επιχειρηματίες, σωματεία και ενώσεις αλλοδαπών, ελέγχουν τα γκέτα στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών και άλλες περιοχές της χώρας, διαπιστώνει έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για την λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα. Τα πλοκάμια των κυκλωμάτων τα οποία πλέον έχουν αποκτήσει πολύ σημαντική οικονομική και πολιτική θέση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ αγγίζουν τράπεζες, υποθηκοφυλακεία, τελωνεία, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τις ίδιες τις διωκτικές αρχές.
Όσο στην Ελλάδα μπαίνει όποιος θέλει, όποτε θέλει, τα κυκλώματα θα γιγαντώνονται, το κλίμα βίας και τρομοκρατίας σε βάρος των Ελλήνων πολιτών θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Το σώμα των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα συνιστά πλέον, όπως αναφέρει η έκθεση «ξένο σώμα, μία εν δυνάμει απειλή στο εσωτερικό της χώρας».

Όπως εκτιμά η ΕΥΠ η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην χώρα μας ελέγχονται από οργανωμένα κυκλώματα διακινητών τα οποία με την είσοδο τους στην χώρα τους προωθούν στα φανάρια ή στο παράνομο εμπόριο.

Τα κυκλώματα με μέλη σε Τουρκία, Ελλάδα και Ιταλία στέλνουν τις καραβιές των λαθρομεταναστών στα παράλια της χώρας με πλοιάρια. Από εκεί μεταφέρονται είτε απευθείας στα δυτικά παράλια της χώρας για να προωθηθούν στην Ιταλία, είτε προωθούνται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όπου παραμένουν σε διαμερίσματα που νοικιάζουν τα κυκλώματα και τους εφοδιάζουν με κινητά για να τους εντοπίζουν εύκολα. Σε αυτά διαμένουν για μερικές ημέρες, μετά ακροβολίζονται στα σημεία ενδιαφέροντος των κυκλωμάτων μέσα στη χώρα, ενώ στα ίδια διαμερίσματα έρχονται στη συνέχεια άλλοι λαθρομετανάστες.
Όπως αναφέρει στην έκθεση της η ΕΥΠ, πολλοί λαθρομετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μετακινούνται μαζικά από τα σύνορα με λεωφορεία και φορτηγά και συγκεντρώνονται κυρίως στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο. Με τον ίδιο σχεδόν τρόμο μετακινούνται προς Ηγουμενίτσα, όπου εκεί έχουν ειδοποιηθεί ότι τους περιμένουν πλοιάρια να τους μεταφέρουν στην Ιταλία.
Όπως έγραψε και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ στις 28 Απριλίου, ζωτικό ρόλο στην βιομηχανία εισαγωγής λαθρομεταναστών στην χώρα, έχουν σωματεία και ενώσεις αλλοδαπών με έδρα την Ελλάδα, με την βιτρίνα που τους παρέχει η δημοσιότητα και η νομιμοφάνεια των προεδρείων τους, αφού έτσι αποφεύγουν τους ελέγχους της Πολιτείας.

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7480:%CE%92%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AC%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BF&catid=87:epikairotita&Itemid=277
Όσο η μετάβαση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα είναι εύκολη, τόσο τα κυκλώματα διακίνησης θα γιγαντώνουν και η Ελλάδα παραμένει ελκυστικός προορισμός, σημειώνεται στην έκθεση.
Ένα από τα πιο καυτά σημεία της έκθεσης είναι εκείνο στο οποίο αναφέρεται ότι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της χώρας σε συνεργασία με ηγέτες σωματείων και ενώσεων στην Ελλάδα που εισάγουν λαθρομετανάστες στην χώρα, έχουν αποκτήσει σημαντική και πολυδιάστατη, τόσο πολιτική και οικονομική ισχύ που μπορούν να επηρεάζουν αρκετές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας. Τα σωματεία και οι ενώσεις των αλλοδαπών με την βοήθεια πολιτικών προσώπων διεισδύουν σε δραστηριότητες της κεντρικής κυβέρνησης και ως αντάλλαγμα υποστηρίζουν μαζικά (σε εκλογές) τα πρόσωπα και τα κόμματα αυτά που τους διευκολύνουν.
Από την βιομηχανία του μπασταρδέματος της χώρας, φυσικά και δεν απουσιάζουν οικονομικά συμφέροντα με πρωταγωνιστές και αρκετούς Έλληνες επιχειρηματίες με αλυσίδες παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών που απευθύνονται αποκλειστικά προς αλλοδαπούς, παράνομους ή νόμιμους, με τεράστια κέρδη τα οποία φυγαδεύονται στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι η ετησίως η Ελλάδα χάνει περί τα 20 δισ. ευρώ από την εξαγωγή κερδών στο εξωτερικό.
Στην ίδια έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, καταρρίπτεται και ο μύθος ότι η οικονομική δραστηριότητα των μεταναστών στην Ελλάδα συμβάλει στην εθνική οικονομία.
Οι συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες, αναφέρει η έκθεση, υποστηρίζουν και ευνοούν την γκετοποίηση περιοχών, δημιουργούν δεσμούς και υποστηρίζονται από κοινότητες μεταναστών με συγκεκριμένο εθνολογικό και θρησκευτικό χαρακτήρα σε βαθμό που μπορούν να τις κινητοποιούν σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, προκαλώντας έμμεσα το κοινό αίσθημα γηγενών με φοβικά σύνδρομα. Επιδιώκοντας την άσκηση πολιτικών υπέρ της νομιμοποίησης του πληθυσμού των παράνομων μεταναστών αποκλείοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε προοπτική ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία.
Αυτό που λέει, πολύ κομψά η έκθεση της ΕΥΠ δηλαδή, είναι ότι οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα στην χώρα δημιουργούν τα γκέτα στη χώρα, τα οποία χρησιμοποιούν ως μοχλό πιέσεων και εκβιασμών της ελληνικής κοινωνίας ώστε να δεχθεί την πλήρη και αδιάκριτη νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών.
Έλληνες και αλλοδαποί επιχειρηματίες, καθώς και μεσιτικές εταιρείες διαβλέπουν στο κέντρο της Αθήνας μια επενδυτική προοπτική, εξετάζοντας την τωρινή κατάσταση με την υποβάθμιση συγκεκριμένων γεωγραφικών ζωνών, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού μεταναστών.
Προχωρούν, έτσι, στη λεγόμενη μεθοδευμένη απαξίωση με την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών και την αυξημένη παραβατικότητα, που προκαλεί φόβο και οδηγεί τους ημεδαπούς κατοίκους στο να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.
Αποτέλεσμα είναι να πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ή να ενοικιάζονται ως ξενώνες νεόφερτων αλλοδαπών, όπου διαμένουν υπό άθλιες υγειονομικές συνθήκες. Σε ομάδες 10-15 ατόμων έναντι ημερήσιου ποσού από 3 έως 10 ευρώ, δηλαδή με μηνιαίο ενοίκιο πολλαπλάσιο απ' ό,τι θα πλήρωνε μια μέση οικογένεια.
Η κερδοσκοπία αυτή είναι ανεξέλεγκτη στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα τόσο αλλοδαπούς όσο και γηγενείς που εξαναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις περιοχές αυτές πουλώντας τις κατοικίες τους σε χαμηλές τιμές.
Παράλληλα, από ανοικτές πηγές πληροφόρησης, κυρίως δημοσιογραφικές, αναφέρεται ότι οι περισσότερες τράπεζες έχουν αποκλείσει τη δανειοδότηση για αγορά κατοικίας στις περιοχές αυτές -μέθοδος red lining-, με αποτέλεσμα η αγορά των κατοικιών αυτών να καθίσταται ανέφικτη από ημεδαπούς ή αλλοδαπούς με μόνιμα εισοδήματα, και με αυτόν τον τρόπο οι μοναδικοί αγοραστές να είναι πλέον είτε μεσιτικές εταιρείες είτε μεγαλοεπιχειρηματίες που διαθέτουν μετρητά.
Μειοδότες στον ΥΠΕΞ, δείχνει η ΕΥΠ
«Το πρόβλημα αξιολογείται ως εθνικό, κρίσιμης σημασίας» αναφέρει η έκθεση «εντούτοις εκτιμάται ότι δεν έχουν αναπτυχθεί πρωτοβουλίες και δράσεις στο 100% των δυνατοτήτων [Σ.Σ.μειοδοσία;] όλων των εμπλεκομένων φορέων, πρωτίστως σε εθνικό και δευτερευόντως σε ευρωπαϊκό-διεθνές επίπεδο. Το υπουργείο Εξωτερικών θα μπορούσε να εκδηλώσει δραστικότερες πρωτοβουλίες, τόσο προς την Τουρκία όσο και προς χώρες προέλευσης, για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα απελάσεων, που θα λειτουργεί κυρίως αποτρεπτικά».
Αλλιώς, όπως επισημαίνεται, το πρόβλημα θα διογκώνεται. Τα γκέτο θα πληθαίνουν και θα μαστίζονται από συγκρούσεις που οι μετανάστες «κουβαλούν» από τις χώρες και τις θρησκείες προέλευσης. Τα εγκλήματα θα γίνονται όλο και πιο βίαια και η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας ολοένα και πιο ακραία.

Μάνος Μεϊμαράκης
http://www.elkosmos.gr/

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More