22 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ...ΞΕΦΤΥΛΑ ΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ (ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ) της 14-11-11, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, χαρακτήρισε τις αποστρατείες που πραγματοποίησε ο ίδιος, ως αξιοκρατικές και σχεδιασμένες προ πολλού σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται κ.λπ. και μάλιστα χωρίς ίχνος ντροπής.           

Ο περί ου ο λόγος Υπουργός κατά την γνώμη μου ανακριβολογεί και μάλιστα ασύστολα για τους παρακάτω λόγους:

ΠΡΩΤΟΝ: Στα Ιστορικά των αποστρατειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, ουδέποτε απεστρατεύθησαν Δεκαέξι (16) αντιστράτηγοι και μάλιστα με συνοπτικές σταλινικές διαδικασίες σε χρόνο ρεκόρ, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Μάλιστα από έναν Υπουργό μιας παραπαίουσας Κυβέρνησης που γνώριζε ότι, σε τρεις ημέρες δεν θα είναι Υπουργός ΕΘ. Άμυνας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Φυσιολογικά εάν δεν υπάρχει αποχρών λόγος, οι Κρίσεις γίνονται ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ έκαστου έτους και ουδέποτε σε τέτοια έκταση. Η ευτελής δικαιολογία που προέβαλε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, υποτιμά την νοημοσύνη του ιδίου και γελοιοποιεί ακόμη και την απλή λογική. Γιατί δεν σας είπε την αλήθεια; Διότι δεν έχει φαίνεται το ηθικό ανάστημα να την αντιμετωπίσει. Εάν, ήταν θέμα εντολής, κάτι κυκλοφορεί, τότε ως υπεύθυνος Υπουργός έπρεπε ν’ αντιδράσει. Δεν το έκανε!

ΤΡΙΤΟΝ: Αυτή η Ιεραρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις και η συγκυρία των Διοικήσεων των Μεγάλων Σχηματισμών πολλά χρόνια είχε να δημιουργηθεί. Ήσαν όλοι αυτοί οι Αξιωματικοί, μακριά από κομματικές ίντριγκες, αφοσιωμένοι στο δύσκολο έργο των και προπαντός καταξιωμένοι στο Στράτευμα. Αυτήν την Ιεραρχία, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ο εντολοδόχος αυτός Υπουργός έκρινε σκόπιμο να διαλύσει, αποστρατεύοντας ταυτόχρονα 16 Στρατηγούς τεσσάρων τάξεων της Σ.Σ.Ε. Και Μάλιστα, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του την δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε η νέα Στρατιωτική Ηγεσία. Είναι, ή δεν είναι αυτό αίσχος, παράνοια ή ακόμη, κατά την γνώμη μου, και προδοσία.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Το επίπεδο του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη Α/ΓΕΣ και των άλλων Α/ΓΕΝ και ΓΕΑ μαζί με τα Στρατιωτικά Συμβούλια των Ανώτατων Αξιωματικών ήσαν στελέχη λίαν υψηλού επιπέδου, δεν ήταν δυστυχώς σε θέση, ο Τοποτηρητής αυτός να συνεργασθεί μαζί των, διότι οι σκέψεις του και οι αποφάσεις του, μη στηριζόμενες στην λογική, δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αποδεκτές.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Σήμερα ο κ. Μπεγλίτης, επισκεπτόμενος διάφορα τηλεοπτικά κανάλια καταφέρεται με γενικότητες κατά αξιωματικών και Δημοσιογράφων, χωρίς να κατονομάζει ποιοι είναι οι “delivery boys”. Επειδή δεν κατονομάζει και δεν τους δίδει «τροφή» στον θεσμικό προστάτη του Κράτους που είναι η Δικαιοσύνη και επειδή αυτά δεν τα έλεγε πριν απομακρυνθεί από το Υπουργείο, λίαν επιεικώς χαρακτηρίζεται λασπολόγος. 
Αυτή είναι η Αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε σκεπτόμενος Έλληνας δεν είναι εις θέση, ν’ αναγνωρίσει και να δικαιολογήσει τέτοιες αντεθνικές ενέργειες ενός Υπουργού, στο ευπαθές και λίαν ευαίσθητο αυτό χώρο. 
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσω την πράξη αυτή ενός Έλληνος πολιτικού, δια τον λόγο αυτό, την παραπέμπω στην κρίση του Ελληνικού Λαού. 
Όσο δε για τον έτερο συνομιλητή από τον άλλο πολιτικό χώρο, εκφράζω μόνο λύπη για το περιεχόμενό του και ανανδρία στην παρουσία του, διότι δεν τόλμησε, έστω να πάρει μία θέση σ’ ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα που έλαβε χώρα στην Πατρίδα μας. 
Λυπάμαι! Λυπάμαι ακόμη για την κατηγορία αυτή των πολιτικών, που με προσωπική των ευθύνη έφεραν την χώρα σ’ αυτήν την ανυπέρβλητη καταστροφή. Πολλοί των οποίων αντί ν’ αγαπήσουν τον Άνθρωπο και να χρησιμοποιήσουν το χρήμα, αγάπησαν το χρήμα και χρησιμοποίησαν τον Άνθρωπο. Κρίμα για την πατρίδα μας.

Γράφει ο Γεώργιος Σουρής (1853-1919). Πάντα επίκαιρος:   
                     
Δυστυχία σου, Ελλάς                       
με τα τέκνα που γεννάς!                       
Ω Ελλάς, Ηρώων χώρα,                       
τι (σημ. ιστολογιου:αρχιδια) γαϊδούρια βγάζεις τώρα. 
http://www.elzoni.gr/html/ent/801/ent.15801.asp

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More