26 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΥΠ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΛΑΛΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Στήνουν δίκη-παρωδία, με χαρακτηριστικά εσωτερικής εκκαθάρισης, κάποιοι χρησιμοποιούν την ΕΥΠ για πολιτικούς λόγους
Η υπόθεση είχε απασχολήσει προ μηνών τον Τύπο. Στέλεχος της ΕΥΠ, διώκεται με την κατηγορία της κατασκοπείας και της ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση και θα δικαστεί, καθώς με βούλευμα που εκδόθηκε φέρεται να παρακράτησε (εντός της υπηρεσίας) απόρρητα έγγραφα (στα οποία κάποιοι του επέτρεψαν πρόσβαση), τα οποία βρέθηκαν στον φωριαμό του γραφείου του. Τα έγγραφα, αφορούσαν στην υπηρεσία από την οποία είχε μετακινηθεί και έπρεπε σύμφωνα με τη διοίκηση να είχαν παραδοθεί. Και αυτό συνιστά... κατασκοπία! Η ΕΥΠ βγάζει η ίδια στη σέντρα έναν από τους καλύτερους υπαλλήλους της, χωρίς να σκέφτεται καν την εικόνα της...
Αυτό συνιστά επικοινωνιακή «αυτοκτονία» και ήττα! Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που μέσω ΑΔΑΕ έγινε της μουρλής για τις υποκλοπές! Πάντως, είναι η πρώτη φορά που ανώτερος υπάλληλος της ΕΥΠ κατηγορείται για αυτό το αδίκημα τα τελευταία χρόνια.
Ο 53χρονος κατηγορούμενος, στέλεχος της Α' Διεύθυνσης Συλλογής Πληροφοριών, με 23 χρόνια υπηρεσία στην ΕΥΠ, μιλά φυσικά για σκευωρία σε βάρος του και για ενδοϋπηρεσιακές σκοπιμότητες, σε μια υπόθεση που έχει μάλιστα χαρακτηριστικά ενδο-ΠΑΣΟΚικής σύγκρουσης (!) και επιλεκτικής δίωξης μέσα στην Υπηρεσία και στη συνδικαλιστική οργάνωσή της. Είναι μάλιστα σαφές ότι υπάρχει μια προσπάθεια διασυρμού του συγκεκριμένου υπαλλήλου, με κατηγορίες πλημμεληματικού (το επισημαίνουμε) χαρακτήρα, που μάλιστα, ενδέχεται να καταπέσουν στο δικαστήριο. Το βούλευμα άλλωστε, είναι σαφές και ο υπάλληλος δεν διώκεται για κακούργημα, ενώ δεν προφυλακίστηκε.
Φυσικά, δεν διώκεται ο προδότης που είχε αναρτήσει στον υπολογιστή του σε υπηρεσία της παραμεθορίου τη φωτογραφία του Ατατούρκ (μετατέθηκε αυτός που τον κατήγγειλε επώνυμα!), αλλά στην παραπάνω περίπτωση, ένας άλλος, που προφανώς «δεν έκατσε» στο σύστημα... Φυσικά, ποτέ διώχθηκε ή δεν ελέγχθηκε εκδιωχθείς υπάλληλος της Υπηρεσίας, με «άκρες» σε αριστεριστικές τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ιταλία (και όχι μόνο...), ο οποίος «φωλιάζει» σε γραφεία κυβερνητικών βουλευτών. Εκεί, κάνει «τζιζ», θα φωνάζει το ΠΑΣΟΚ... Για να μην μπούμε στα όσα απίστευτα «έσυραν» στην ΕΥΠ κάποιοι από το περιοδικό «Επίκαιρα» (προκαλώντας αγωγή από τους εμπλεκόμενους).
Ο συνήγορος του διωκόμενου, Ανδρέας Πάτσης, μιλά για ασθενές κατηγορητήριο, ενώ η επικείμενη αθώωση, κάνει «κρα» από χιλιόμετρα...
Σημειωτέον ότι μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου, θα είναι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, πρώην διοικητής της ΕΥΠ και πρέσβης ετ, Ιωάννης Κοραντής, ο οποίος ήδη κατέθεσε στην ανακριτική διαδικασία.

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More