2 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΘΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

http://www.elkosmos.gr/
Πρόκειται για τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γεώργιος Τούσσα.Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γεώργιου Τούσσα, μετά από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά για υπόθεση απάτης.Όπως αναφέρει το υιοθετηθέν κείμενο της απόφασης του ΕΚ : "Ο δικαστής του 7ου τμήματος του Πρωτοδικείου Πειραιά ζήτησε την άρση της ασυλίας του Γεωργίου Τούσσα, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να μπορέσει να διεξαγάγει την ποινική διαδικασία η οποία κινήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Ο κ. Τούσσας, μαζί με οκτώ άλλα άτομα, κατηγορείται ότι μείωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος, κατά ποσό μεγαλύτερο των 147.000 ευρώ την περιουσία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ , νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, του οποίου η διαχείριση είχε ανατεθεί σε αυτόν.
Η εικαζόμενη απάτη διεπράχθη από τον κ. Τούσσα, ο οποίος ενήργησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ και είχε, ως εκ τούτου, την ιδιότητα του υπαλλήλου κατά την έννοια του ελληνικού ποινικού δικαίου."
Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται επίσης ότι: " Κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων στις 10 Οκτωβρίου 2011, ο Γεώργιος Τούσσας υποστήριξε ότι η κατ' αυτού ποινική διαδικασία συνιστά ενδεχομένως πολιτική δίωξη εναντίον του. Ωστόσο η επιτροπή δεν διαπίστωσε την ύπαρξη λόγων fumus persecutionis στην παρούσα υπόθεση".
Κάνουν άραγε τέτοια πράγματα τα μεγαλοστελέχη του ΚΚΕ; Παίρνουν μέρος σε "απομυζήσεις" της κρατικής περιουσίας; Και αν ναι, με τι αντάλλαγμα άραγε; Δεν νομίζουμε πάντως ότι τα ελληνικά δικαστήρια θα κρίνουν ένοχο έναν βουλευτή του Περισσού! Γιατί μετά έχει να γίνει ο κακός χαμός. Εδώ οι περιθωριοποιημένοι αναρχικοί και πάνε έξω από σπίτια εισαγγελέων για να τους απειλήσουν, επειδή τολμούν να δικάσουν "συντρόφους" τους που επέλεξαν τον δρόμο του ένοπλου αγώνα. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει για ευρωβουλευτή του ΚΚΕ;
Το πολύ πολύ, να φτάσει η υπόθεση με αναβολές μέχρι καμιά κυβέρνηση ΝΔ. Μετά ... καταλαβαίνετε, θα την κάνουν αλά γερμανικά!

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More