6 Δεκεμβρίου 2011

ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΑΜΟΥΘ

Ρωσικά και Ιάπωνες επιστήμονες έτοιμοι να κλωνοποιήσουν μαμούθ.  46049.jpeg


http://english.pravda.ru/news/science/05-12-2011/119842-mammoth_clone-0/


Τα λειψανα του μαμούθ, που βρέθηκαν κοντά στο χωριό Batagai στο βόρειο τμήμα της Yakutia Ρωσικής Δημοκρατίας, μάλλον θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κλωνοποιήσουν το προϊστορικό ζώο.Οι ερευνητές το ανακάλυψαν καλοδιατηρημένο οπως και τα θραύσματα του μυελού των οστών του μαμούθ.
Τα υπολείμματα του μαμούθ βρέθηκαν στην Yakutia τον Αύγουστο του 2011. Μια ομάδα Ρώσων και Ιάπωνων επιστημονων ειχαν ανακαλύψει πρόσφατα το γενετικό υλικό, το οποίο θα πρέπει να κλωνοποιήσουν το προϊστορικό ζώο. Οι επιστήμονες από τη  Yakutia του Μουσείου  Kinki του Πανεπιστημίου της Ιαπωνίας  έχουν μελετήσει τη δυνατότητα της κλωνοποίησης μαμούθ για δύο χρόνια.
Οι επιστήμονες είπαν ότι ο μυελός των οστών ηταν αρχαία οργανικά υπολείμματα ήταν συνήθως τριματα, λόγω της μακροχρόνιας έκθεσης σε permafrost. Το υλικό αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση των βιολογικά ενεργών υλικών.
 Η διαπίστωση  είναι εξαιρετικά επιτυχής από την επιστημονική άποψη, όπως είπαν.
Σε περίπτωση που οι ερευνητές λάβουν το απαιτούμενο γενετικό υλικό, θα είναι πραγματικό και είναι δυνατόν να κλωνοποιήσουν το μαμούθ, οι Ιάπωνες επιστήμονες. Οι ερευνητές θα πρέπει να εμφυτεύσουν πυρήνες κυττάρων από τον μυελό των οστών του μαμούθ στο ωάριο του ζώου του πιο κοντινού συγγενή - τον ελέφαντα.
Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες από το Κόμπε το Πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας . Η τεχνολογία έχει ήδη αποδειχθεί επιτυχής σε μια σειρά πειραμάτων. Το 2008, για παράδειγμα, οι επιστήμονες προχώρησαν στην κλωνοποίηση του ποντικιού που είχε πεθάνει 16 χρόνια πριν. 






ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΔΕΞΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΟΣΟ ΒΟΗΘΑΕΙ.

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More