6 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;

18--2-thumb-large


Οι Ισραηλινοί της Delek στην Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου, στελέχη του εβραϊκού ενεργειακού ομίλου Delek, αναμένονται σύντομα στην Αθήνα, για «διερευνητικές επαφές». Ο λόγος: το ενδιαφέρον τους για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται νότια της Κρήτης. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα αναμένονται στελέχη της θυγατρικής του προαναφερόμενου ομίλου, της εταιρείας που ασχολείται με τις εξορύξεις, Avner Oil Exploration. Για να καταλάβετε τους συσχετισμούς που αναπτύσσονται, απλά σας λέμε πως η Avner Oil Exploration, μαζί με την Delek Drilling, έχουν, σε συνεργασία με την ισραηλινή Ratio Oil και την αμερικανική Noble Energy, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Leviathan, στην Ανατολική Μεσόγειο.


Οι Ισραηλινοί, βιάζονται να πατήσουν πόδι στα ελλαδικά ύδατα και να εγκαταστήσουν γεωτρύπανα. Γνωρίζουν πως με τη νέα νομοθεσία, αν καταθέσουν αίτηση για έρευνα, μπορούν να πάρουν την απαραίτητη πρόσκληση μέσα σε τρεις μήνες για να ξεκινήσουν. Το διψασμένο για ρευστό σύστημα στη χώρα μας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του έστω και για μια στιγμή τις γεωπολιτικές συνέπειες των επιλογών του, αν και τις γνωρίζει, αφήνει τα πάντα στη σκιά, χωρίς να ενημερώνει τον Έλληνα πολίτη, τώρα μάλιστα που όλα προοιωνίζουν ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου.
Και μια τελευταία ερώτηση: η αξιολόγηση του τρόπου αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στις ελληνικές θάλασσες, με ποια κριτήρια θα γίνει; Και τι θα κερδίσει η χώρα μας από τη διαδικασία αυτή; Μυρίζει ξεπούλημα και δη σε συμφέροντα που πάντα στάθηκαν απέναντι στον Ελληνισμό...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΔΕΞΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΟΣΟ ΒΟΗΘΑΕΙ.Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More