25 Μαΐου 2010

Συνάντηση στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ ΠΓΔΜ-Κίνας

Ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Κονιάνοφκσι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, συναντήθηκε χθες με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Στρατού της Κίνας Xu Caihou, αναφέρει το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Σινχουά. Οι δύο χώρες διατηρούν διπλωματικές σχέσεις από το 1993.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τις στενές φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και υποσχέθηκαν την ενίσχυση των στρατιωτικών τους επαφών.
Ο κ. Xu δήλωσε ότι η Κίνα προτίθεται να εργασθεί στενά με την ΠΓΔΜ για την περαιτέρω βελτίωση των πολιτικών σχέσεων, αλλά και την επέκταση της διμερούς συνεργασίας και σε άλλους τομείς. Όσον αφορά τον στρατιωτικό τομέα, ο Xu Caihou επισήμανε ότι έχει παρατηρηθεί σημαντική πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια, με τη συχνή και σε υψηλό επίπεδο ανταλλαγή επισκέψεων, καθώς και με την ουσιαστική συνεργασία στην εκπαίδευση προσωπικού. Ο Κινέζος στρατιωτικός αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η στενή συνεργασία θα συνεχισθεί και στο μέλλον.
Από την πλευρά του, ο κ. Κονιάνοφσκι ανέφερε ότι το «μακεδονικό» υπουργείο Άμυνας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία του με το υπουργείο Άμυνας της Κίνας, και είναι έτοιμο να συνεργασθεί ακόμη πιο στενά με την κινεζική κυβέρνηση για την εδραίωση των σχέσεων των δύο χωρών και των δύο Ενόπλων Δυνάμεων.

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More