23 Ιανουαρίου 2011

“Το Αιγαίο δεν σας ανήκει!..” Τηλεφώνημα-σοκ στη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Kι όμως, μπορεί τα εγχώρια παπαγαλάκια να μιλάνε για ολιγόλεπτο τετ-α-τετ Ομπάμα-Παπανδρέου, στη διάρκεια της διήμερης Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λισαβώνα, αλλά τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι.
Όταν βρίσκονται στην ίδια Σύνοδο ο πρωθυπουργός της χώρας -πυριτιδαποθήκης για την παγκόσμια οικονομία και ο πλανητάρχης πως είναι δυνατόν ν αρκούνται σ ένα πηγαδάκι στα όρθια μπροστά στις κάμερες;
Ο Ομπάμα και ο Παπανδρέου συνομίλησαν τηλεφωνικά για πάνω από 20 λεπτά-μια διάρκεια που σπάνια έχουν οι επικοινωνίες του πλανητάρχη από το φόβο των υποκλοπών-και χρησιμοποιούμε τον όρο “συνομιλία” για λόγους τακτ.
Η αλήθεια είναι ότι ο Ομπάμα έδωσε τις διαταγές στον πρωθυπουργό με το εξής καταλυτικό επιχείρημα:
-Το Αιγαίο δεν σας ανήκει. Είναι υποθηκευμένο στο ΔΝΤ και τα χρέη σας δεν σας αφήνουν περιθώρια διαπραγμάτευσης.
Η εξόρυξη των πετρελαίων πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και γι αυτό βρείτε τα με τη Τουρκία!…

Αυτές ήταν οι απαιτήσεις του Ομπάμα από τον δικό μας σκληροτράχηλο ηγέτη και τα υπόλοιπα είναι φούμαρα.
Η εθνική επιβίωση της χώρας-τίποτε λιγότερο-είναι αυτό που παίζεται αυτή τη στιγμή στη διεθνή σκακιέρα.
Η χρεοκοπία είναι κάτι που πρέπει να συμβεί τώρα, γιατί οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα γελοία φορομπηχτικά μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ κι άλλες τέτοιες παπαριές οριζόντιας οικονομικής αφαίμαξης, που δεν χρειάζεται κανείς σπουδαγμένος υπουργός για να την επιβάλλει- θα μπορούσε να το κάνει μια χαρά κι ένας νονός της νύχτας, ο Αλή Πασάς στα Γιάννενα.
Οσο η ανίκανη κυβέρνηση επιλέγει να παίζει επικοινωνιακά παιγνίδια με το εθνικό δράμα, να μην τολμά να τσακίσει το παρακράτος του δημοσίου, να διατηρεί με χυδαίο τρόπο 5 κρατικά τηλεοπτικά κανάλια κι ένα σκασμό δημοτικά ραδιόφωνα-όσο η ανίκανη κυβέρνηση συνδιαλέγεται με τους νταβατζήδες σε βάρος των πολιτών, ο θάνατος του ελληνικού κράτους έρχεται όλο και πιο κοντά.
Και η εθνική προδοσία είναι ένα έγκλημα που θα πρέπει να τιμωρείται αυστηρά.
Με κρεμάλα στη πλατεία Συντάγματος.
το είδαμε εδώ: http://ristorante-verona.blogspot.com/2010/11/blog-post_532.html
http://esxatianasxesi.blogspot.com/2010/11/blog-post_4939.html


Διαβάστε επίσης και αυτό. Νταβούτογλου (γιος του Δαβίδ) :
«Ή θα δεχθεί τις τουρκικές θέσεις η Ελλάδα ή θα υποστεί τις συνέπειες»!  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15648&Itemid=139

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ BLOG
 
Ανώνυμος έγραψε σε 22 November, 2010, 21:27Παραθέτω άρθρο του Σταύρου Καρκαλέτση που διάβασα στο http://www.antinews.gr . Αν εξαιρέσουμε τα περί Σαμαρά για τον οποίο διατηρώ ακόμα τις επιφυλάξεις μου συμφωνώ απόλυτα.
Κύπρος, ώρα μηδέν
http://www.antinews.gr
του Σταύρου Καρκαλέτση*
Τελείωσε η Νέα Υόρκη και το πανηγύρι θα συνεχιστεί σε δυό μήνες στη Γενεύη. Όλα δείχνουν τώρα αναβίωση (κομψή διατύπωση, βλέπε: ξεβρυκολάκιασμα) του σχεδίου Ανάν. Αν περάσει ό,τι μαγειρεύεται και το καταπιούμε, ο κυπριακός Ελληνισμός, μετά από 30 τόσους αιώνες ιερής προσκόλλησης στα προγονικά χώματα, αποκτά ημερομηνία λήξης.
Καθαρά λόγια και σταράτες κουβέντες:
1. Τουρκία και Αγγλία, με αυτό που ετοιμάζουν (΄΄για το καλό μας…’’, που θα τραγούδαγε κι ο Μηλιώκας), έχουν σαφή στόχο: Τούρκικο βορρά, αιχμάλωτο κυπριακό νότο, όμηρο του ΄΄Αττίλα΄΄ και των βρετανικών βάσεων.
2. Ετοιμάζεται μέσω του σχεδίου που έρχεται, το γεωστρατηγικό τελείωμα του κυπριακού κράτους και η προτεκτορατοποίησή του. Οι δυό κρατικές υποστάσεις του Ελληνισμού καταρρέουν. Η μεν Ελλάδα οικονομικά (έπεται και η γεωστρατηγική κατάρρευση), η δε Κύπρος ως κρατική υπόσταση και οντότητα.
3. Υπάρχουν ηγεσίες σε Αθήνα και Λευκωσία, έτοιμες να συναινέσουν στο παραπάνω. Ο Παπανδρέου δεν θέλει να θυμάται τη ρήση του παππού του(΄΄αν πέσει η Κύπρος, θα΄ ρθει κι η σειρά της Ελλάδος…΄΄). Πρώτος και καλύτερος ο ΓΑΠ έτρεχε να πλασσάρει το σχέδιο Ανάν, με άξιο συμπαραστάτη την Μπακογιάννη (θυμάται κανείς το ΄΄Ντορολίζα;΄΄).
4. Η ένοχη Αθήνα δεν θέλει να θυμάται πως στην μεγαλόνησο παίζεται η τύχη του 1/10ου του έθνους. Για την Αθήνα, η Κύπρος είναι διαχρονικό αγκάθι. Γιατί η εισβολή-κατοχή, θυμίζει καθημερινά στην αθηναική χωματερή την εθνική της ανεπάρκεια. Τις ευθύνες και ενοχές ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ αντιλαμβάνονται ως εθνικό ό,τι κινείται μεταξύ πλατείας Συντάγματος και πλατείας Κολωνακίου.
5. Τα ίδια και χειρότερα κάτω, με τις χριστοφιακές ιδεοληψίες στα φόρτε τους (΄΄εισβολέας η Ελλάδα΄΄, ΄΄δεν είμαστε Έλληνες, είμαστε Κύπριοι΄΄ και άλλα γραφικά, που άνετα θα χαρακτήριζαν το ΑΚΕΛ ομογάλακτο και ομομήτριο του ΣΥΡΙΖΑ…).
6. Πάμε τώρα στα ελλαδικά, πλην ΠΑΣΟΚ, κόμματα και αποκόμματα. Για την Αριστερά, χαίρετε… Οι Έλληνες της Κύπρου δεν είναι Έλληνες, αλλά η Αλέκα κι ο Αλέκος δεν μας λένε και τι ακριβώς είναι. Θυμίζω, για να γίνει αντιληπτός ο εθνομηδενισμός, πως ο μακαρίτης ο Φλωράκης διαφωνούσε με την ΄΄Πανεθνική’’ (άλλο ένα πυροτέχνημα του Ανδρέα) γιατί κατ’ αυτόν υποδήλωνε …κοινό Έθνος(!!!), πράγμα απαράδεκτο για τις ιδεοληψίες του Περισσού. Όσο για τον Καρατζαφέρη, από πολέμιος του σχεδίου Ανάν, βρέθηκε να υποστηρίζει επιστροφή στην .. Ζυρίχη και Λονδίνο (το σχέδιο Ανάν του 1960 δηλαδή) και κατέληξε θαυμαστής του Χριστόφια, τον οποίο χαρακτήρισε επανειλλημμένα ΄΄μεγάλο πατριώτη΄΄ (ναι, αυτόν που χαρακτήρισε την Ελλάδα εισβολέα!!!).
7. Η ΝΔ, κράτησε με Καραμανλή μια ΄΄ολίγον έγκυος΄΄ στάση στο Ανάν, μιλώντας τότε για θετικά και για αρνητικά. Εδώ, αποκτά πρόσθετη αξία λοιπόν η προκαταβολική και πρόσφατη τοποθέτηση Σαμαρά περί μη αποδοχής παρόμοιου σχεδίου. Αυτού ακριβώς που θα μας σερβιριστεί στην Γενεύη δηλαδή …
Να μιλήσουμε καθάρια, αδέλφια: Ελλάδα=Κύπρος και Κύπρος= Ελλάδα. Πάμε πακέτο, είτε το γουστάρουμε είτε όχι. Απόδειξη: Οι Τούρκοι ανακάλυψαν το Αιγαίο ακριβώς μετά την τραγωδία της Κύπρου το ’74. Το Αιγαίο είναι η μετάσταση της Κύπρου. Για αυτό, το παραμύθι ΄΄η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται’’ πρέπει να λήξει. Τώρα! Τι μπορεί να αποφασίσει, τενεκέδες και λακέδες των Αθηνών, η Κύπρος με 40.000 χατζάρια στον λαιμό; Όταν σου βιάζουν την κόρη καταμεσής του δρόμου (36 συνεχόμενα χρόνια!), εσύ ΄΄συμπαρίστασαι;΄΄ Με χαρωπά λογάκια και σφυρίζοντας κλέφτικα;
Μια κυβέρνηση με εθνικό παρονομαστή θα ξανάβαζε την Κύπρο στον χάρτη. Έστω από μικροαθηναικό συμφεροντολογισμό. Να υπάρχει δηλαδή η Ελλάδα γεωστρατηγικά στην Κύπρο (αχ, S 300…), για να κατατρίβεται και εκτονώνεται εκεί ο τουρκικός τσαμπουκάς, και όχι στο Φαρμακονήσι, τα Ίμια και, εδώ και κάτι μήνες, στο Σούνιο!!!
Να αντιληφθούμε όλοι πως στην Κύπρο (μέσω Γενεύης, σε δυό μήνες) παίζεται η τύχη ολόκληρου του Ελληνισμού. Μπορεί ΓΑΠ και Χριστόφιας (εντάξει, υπερβολικό το ΄΄Καταστρόφιας΄΄, όχι κι έτσι …) να στρώνουν τραπέζι, αλλά υπάρχει στο μενού το κυρίως πιάτο, και είναι –γαμώτο- το πιο δυσκολοχώνευτο: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!
Αυτή τη στιγμή, και γίνεται σταδιακά συνείδηση σε όλους τους Κυπραίους, η μόνη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που τους στηρίζει, στον γολγοθά που θ’ ανέβουν, είναι η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς. Μακάρι τα λόγια να μετουσιωθούν σε πράξεις. Ας θυμηθούμε ότι, ακόμα τον ΓΑΠ τον κυνηγάει, σαν αχόρταγο φάντασμα, το ΝΑΙ που πρώτος ξεδίπλωσε, υπέρ του σχεδίου Ανάν, δίνοντας τότε τα σχετικά διαπιστευτήρια.
Και –ύστατη προσμονή κι ελπίδα- μακάρι οι επιλογές των Κυπρίων (που ΝΑΙ, θα κάνουν ξανά αυτό που πρέπει, έστω και χωρίς τον Τάσσο!) να φέρουν καθάριους ανέμους στην σκονισμένη Αθήνα. Ανέμους που χρειαζόμαστε, για να δούμε κι εμείς καθαρότερα. Κι αναλόγως να πορευτούμε…
* Πρόεδρος του ΕΛ.ΚΕ.Δ.Α. (www.elkeda.gr)
http://antistasi.org/?p=12038

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More