22 Φεβρουαρίου 2011

ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΥΠΑΡΞΗ Η ΝΤΑΛΑΡΑ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ! ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ...


Τελικά μερικοί μέσα στην κυβέρνηση ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, που προσπαθούν να δώσουν κίνητρα για αύξηση της λαθρομετανάστευσης!

Εισηγήσεις για ελαστικότερους όρους παραμονής και άδεια εργασίας στους μετανάστες που ζούνε παράνομα στη χώρα ή δεν έχουν άδεια παραμονής, έκανε η αρμόδια υφυπουργός Άννα Νταλάρα η οποία σε κυβερνητική σύσκεψη πρότεινε να μειωθεί το πλαφόν των ενσήμων από τα 200 ετησίως στα 120. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια υφυπουργός στην κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της γραμματέας του πρωθυπουργού Ρεγγίνας Βάρτζελη, του υπουργού εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ενός αξιωματούχου του υπουργείου προστασίας του πολίτη και της ίδιας της υφυπουργού, εξετάστηκε το πλαίσιο παραμονής των μεταναστών στο κέντρο Υπατείας αλλά και πως θα γίνουν ελκυστικότεροι οι όροι παραμονής σε όσους πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Εντολή του υπουργού εσωτερικών είναι να μην ανοίξει το θέμα, ωστόσο όμως δεν μπορούν να παραμένουν και απαθείς μέχρι τις τελικές ρυθμίσεις.
Έτσι αυτό που εξετάζεται τώρα είναι να μειωθεί ο αριθμός των ενσήμων που απαιτείται για την άδεια παραμονής των μεταναστών στη χώρα από 200 που ήταν ετησίας, σε 150 με εξαγορά και 120 με κανονική εργασία. Ταυτόχρονα να εξεταστεί αν μπορεί να δοθεί αναβολή στο άρθρο 24 του νόμου περί ασύλου που προβλέπει τις απελάσεις, ενώ από τις βασικές προϋποθέσεις που έθετε το υπουργείο απασχόλησης όπως η σύμβαση μόνιμης εργασίας , πλέον να μην ζητείται.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με άλλες πληροφορίες φαίνεται πως έχει δοθεί μια άτυπη προθεσμία του χρόνου παραμονής των μεταναστών στο κτίριο του Ντίνου Ρουτζούνη που φιλοξενούνται μέχρι σήμερα μέχρι να δει η κυβέρνηση πως θα ρυθμίσει το θέμα των μεταναστών που κάνουν απεργία πείνας στο κέντρο υπατεία.
  http://greeknation.blogspot.com/2011/02/blog-post_31.html


http://esxatianasxesi.blogspot.com/2011/02/blog-post_7096.html


Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More