23 Μαρτίου 2011

Frost & Sullivan: "Με την ηλεκτρονική ταυτότητα κάθε κυβέρνηση θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τις φυσικές κινήσεις όλων των πολιτών καθώς και την ηλεκτρονική τους δραστηριότητα σε καθημερινή βάση"


σχόλιο ID-ont: Ανώτερο στέλεχος της γνωστής διεθνούς εταιρείας συμβούλωνFrost & Sullivan (F&S) μας πληροφορεί:

α) Η Ρωσική Κάρτα του Πολίτη είναι η "καλύτερη" κάρτα παγκοσμίως ("τυχεροί" Ρώσοι), με την έννοια ότι θα προσφέρει τις περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον κάτοχό της,

β) Για όλες τις ηλεκτρονικές ταυτότητες που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες του κόσμου (άρα και στην Ελλάδα) το τίμημα της εξυπηρέτησης ("σε αντάλλαγμα" λέει το δελτίο τύπου της F&S) με ένα μοναδικό κωδικό, είναι ότι η κάθε κυβέρνηση θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τις φυσικές κινήσεις του κάθε πολίτη καθώς και την ηλεκτρονική του δραστηριότητα σε καθημερινή βάση.

γ) Το 2009 η F&S έχει εκπονήσει ειδική μελέτη για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες με τον απίστευτο τίτλο: «Παγκόσμια κυβέρνηση και η Αγορά των Ταυτοτήτων-έξυπνων Καρτών» (World Government and ID Smart Cards Market). Ποιά είναι αυτή η Παγκόσμια Κυβέρνηση στην οποία αναφέρεται η F&S και γιατί αυτή ενδιαφέρεται για την εφαρμογή ηλεκτρονικών ταυτότητων; Η μελέτη αυτή είναι "κλειδωμένη" για εμάς, προφανώς έχουν πρόσβαση όσοι πελάτες πληρώσουν το αντίτιμο.


Εάν διεθνείς σύμβουλοι, όπως η Frost & Sullivan, προβάλλουν ως επιχείρημα προς τις κυβερνήσεις, για την υιοθέτηση αυτών των συστημάτων, τη δυνατότητα παρακολούθησης των πολιτών σε καθημερινή βάση, υπάρχει χρεία άλλων αποδείξεων για να καταλάβουμε ποιός είναι ο κίνδυνος από την υιοθέτηση όλων αυτών των ηλεκτρονικών καρτών "εξυπηρετήσεως" των πολιτών; (βλ. στη χώρα μας: κάρτα αγορών, κάρτα εργαζομένου, κάρτα υγείας, κάρτα δημότη, Κάρτα του Πολίτη). ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ", ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ-ΔΕΛΕΑΡ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! Είναι συμβατό όμως αυτό το επιχείρημα με τις ελεύθερες δημοκρατικές κοινωνίες μας; Υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών δεν θα μεταβάλλει σταδιακά τον χαρακτήρα των κοινωνιών μας προς το ανελεύθερο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ F&S σε μετάφρασή μας:
Οι Εθνικές Κάρτες ταυτοποίησης (ταυτότητες) εισέρχονται στον Ψηφιακό Κόσμο με το ρωσικό σχέδιο να είναι στην πρωτοπορία, λέει Frost & Sullivan

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 8 Μαρτίου 2011


Το συνέδριο μέσω διαδικτύου της Frost & Sullivan για τις Εθνικές Ταυτότητες και Ηλεκτρονικά Έγγραφα Ταυτοποίησης θα γίνει την Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 στις 15.00 GMT


Λονδίνο, 8 Μαρτίου 2011 – Οι παγκόσμιες, πολυχρηστικές κάρτες θα είναι η κυρίαρχη τάση στον τομέα της αγοράς των εγγράφων ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (eID) για τα επόμενα χρόνια. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εισαγάγει νέους τρόπους συνεργασίας με τους πολίτες τους χρησιμοποιώντας αυτήν την χαμηλού κόστους στρατηγική, για τον έλεγχο της ταυτότητας των πολιτών για την πρόσβαση (σε ψηφιακές υπηρεσίες και σε κτίρια), τις πληρωμές ή ακόμη και ως ψηφιακή υπογραφή. Η Παγκόσμια Ηλεκτρονική Κάρτα (UEC) που εισήχθη πρόσφατα στη Ρωσία, είναι το πλέον σύνθετο έργο στην Ευρώπη, καλύπτοντας ένα μεγάλο αριθμό υπηρεσιών.
H Frost & Sullivan, θα συζητήσει για την αγορά των Ευρωπαϊκών Ηλεκτρονικών ταυτοτήτων κατά τη διάρκεια συνεδρίου μέσω του διαδικτύου που θα διενεργηθεί στις 15 Μαρτίου 2011, στις 15.00 GMT.

Η Ευρωπαϊκή Αγορά Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων-Καρτών (eID
cards) έχει μεγαλώσει πρόσφατα. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Frost & Sullivan για την περιοχή της Ευρώπης, με τίτλο «Παγκόσμια κυβέρνηση και η Αγορά των έξυπνων Καρτών», ο σωρευτικός ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης (CAGR) στην εν λόγω αγορά θα είναι 4,4% (2008-2016) με τον αριθμό των καρτών να αυξάνεται από 388 εκατομμύρια σε 451 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της περιόδου αυτής.

«Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη εισάγει το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (
eID program), ως τον τρόπο πρόσβασης των πολιτών σε πολλές υπηρεσίες του κράτους, με μία μόνο ηλεκτρονική κάρτα-ταυτότητα», λέει ο Jean-Noel Georges, (Παγκόσμιος Διευθυντής του προγράμματος για τις ICT – πρακτικές έξυπνων Καρτών), ο οποίος θα κάνει παρουσίαση στο διαδικτυακό συνέδριο. «Η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή απόδειξη ταυτότητας και μέσο εξοικονόμησης χρόνου για την επαφή με τις διοικητικές αρχές. Στη Γερμανία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή φόρων, παρέχοντας δυνατότητα ηλεκτρονικής υπογραφής, ενώ στην Πορτογαλία, δίνει πρόσβαση στα αρχεία των πολιτών και στα αρχεία πιστοποιητικών γέννησης (δημοτολόγια) και επιτρέπει δηλώσεις κοινωνικής ασφάλισης.»

Η Ρωσία, μέσω της παραπάνω στρατηγικής, εισέρχεται στον ψηφιακό κόσμο για τη διαχείριση της ταυτότητας των πολιτών. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του έργου, οι Ρώσοι πολίτες θα έχουν την Παγκόσμια Ηλεκτρονική Κάρτα (UEC) το 2012. Η κάρτα θα υιοθετηθεί από περίπου 1.000 εθνικές και περιφερειακές υπηρεσίες, μαζί με περίπου 10.000 εμπορικές επιχειρήσεις. Θα χρησιμοποιείται τόσο εξεπαφής (
contact) όσο και εξαποστάσεως (contactless).

Το ρωσικό σχέδιο θα επιτρέψει στους πολίτες όχι μόνο να έχουν πρόσβαση στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και να μπορούν να αποδείξουν την ταυτότητα τους, να την χρησιμοποιήσουν για ψηφιακή υπογραφή και να έχουν πληροφορίες ιατρικής ασφάλισης και συνταξιοδότησης. Επιπλέον, η Παγκόσμια Ηλεκτρονική Κάρτα (UEC) θα χρησιμεύσει ως κάρτα πρόσβασης στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ως μια τυπική πιστωτική κάρτα για να πληρώσει κανείς λογαριασμούς επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, τα εισιτήρια, τα πρόστιμα κ.λπ., μια κάρτα υγείας για καταχωρίσεις και ηλεκτρονική συνταγράφηση, αλλά και ως κάρτα εκπαίδευσης.


«Το έργο αυτό στη Ρωσία είναι το καλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων όλων αυτών των υπηρεσιών», προσθέτει ο Jean-Noel Georges. «Εκτός από το γεγονός ότι αυτή η κάρτα δεν είναι ακόμη μία ηλεκτρονική κάρτα ψηφοφορίας, η UEC είναι το πιο ενδιαφέρον και με το μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών έργο που έχει υιοθετηθεί στην Ευρώπη μέχρι στιγμής. Προηγουμένως, μόνο η Ινδία με το σχέδιο για την «Μοναδική Ταυτότητα» (UID) είχε δραστηριοποιηθεί σε ένα τόσο περίπλοκο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των βιομετρικών δεδομένων και  χαρακτηριστικών.»


«Με τις περισσότερες χώρες να σκέφτονται να δώσουν στους πολίτες μια Ταυτότητα με  Μοναδικό Αριθμό για την εξυπηρέτησή τους, οι παγκόσμιες (καθολικές) πολλαπλών εφαρμογών κάρτες, θα γίνονται όλο και πιο γρήγορα πραγματικότητα», συνοψίζει ο Jean-Noel Georges. «Σύντομα θα καταστεί σύνηθες, μέσω μιας απλής κάρτας, να βεβαιώνουμε την ταυτότητά μας για την πρόσβαση (σε υπηρεσίες και κτίρια), την πληρωμή αλλά και την ψηφιακή μας υπογραφή. Σε αντάλλαγμα, με μια μοναδική ταυτότητα, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τις φυσικές κινήσεις κάθε πολίτη αλλά και την ψηφιακή (ηλεκτρονική) του δραστηριότητα σε καθημερινή βάση.»


Το πιο σημαντικό σημείο για την επιτυχή προώθηση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων είναι να υπάρξει μια λύση που είναι συμβατή με όλα τα διεθνή πρότυπα. Αυτό θα επιτρέψει σε κάθε πολίτη να χρησιμοποιεί την Ηλεκτρονική του Ταυτότητά ως Ευρωπαϊκή Κάρτα, και έτσι θα μειωθεί το κόστος για μαζική εφαρμογή. Τέλος, προκειμένου να είναι σε θέση να απευθυνθούν σε αυτή την αγορά (την αγορά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων), οι εταιρείες που ασχολούνται με τις έξυπνες κάρτες, θα πρέπει να δημιουργήσουν συμπράξεις ή τοπικά γραφεία στη στοχευμένη χώρα. Χωρίς αυτή την αλληλεπίδραση με τις τοπικές αρχές, κανένα πρόγραμμα ηλεκτρονικών ταυτοτήτων δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί ουσιαστικά.


Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για την αγορά ηλεκτρονικών ταυτοτήτων ή / και να συμμετέχετε στο συνέδριο μέσω διαδικτύου, στείλτε email στο e-mail Joanna Lewandowska, Corporate Communications, στο  Joanna.lewandowska@frost.com, με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας σας. Το συνέδριο θα είναι επωφελές για τους παραγωγούς έξυπνων καρτών, εταιρείες προσωποποίησης έξυπνων καρτών και εταιρείες πληροφορικής που ειδικεύονται στον τομέα των υποδομών δικτύων για συστήματα ταυτοτήτων.


Σχετικά με την Frost & Sullivan


Η Frost & Sullivan, καθιστά τους πελάτες της ικανούς να επιταχύνουν την ανάπτυξη τους και να πετύχουν την καλύτερη θέση στην κατηγορία τους όσον αφορά την ανάπτυξη, την καινοτομία και την ηγεσία. Το Τμήμα Ανάπτυξης της εταιρείας μας παρέχει στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του πελάτη, μελέτες και μοντέλα βέλτιστων πρακτικών για την δημιουργία, την αξιολόγηση και την εφαρμογή στρατηγικών σχεδίων ανάπτυξης. Η Frost & Sullivan αξιοποιεί τα 50 χρόνια εμπειρίας της σε συνεργασία με 1000 εταιρείες διεθνώς, τις αναδυόμενες επιχειρήσεις και την επενδυτική κοινότητα με περισσότερα από 40 γραφεία σε έξι ηπείρους. Για να αποκτήσετε εταιρική σχέση μαζί μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε http://www.frost.com/.

http://id-ont.blogspot.com/2011/03/frost-sullivan.html

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More