8 Απριλίου 2011

Δολοφονούν ξανά τον Αριστοτέλη Γκούμα


Ένταση στο υπουργείο Εξωτερικών, προκάλεσαν δημοσιεύτατα του Αλβανικού Τύπου σχετικά με την τραγική δολοφονία του νεαρού Έλληνα Χειμαρριώτη Αριστοτέλη Γκούμα. Το περιστατικό αυτό, τραυμάτισε βαθιά πριν από μερικούς μήνες την ελληνική κοινότητα της Βορείου Ηπείρου και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και στην χώρα μας. Τότε είχαν υπάρξει μέχρι και επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την αλβανική, προκειμένου να γίνει σίγουρο ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Από ότι φαίνεται όμως, αυτές οι επαφές πήγαν στον βρόντο, καθώς όπως έγραψαν σήμερα αλβανικές εφημερίδες, η έρευνα εμπειρογνωμώνων των αλβανικών αρχών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "Ο Αριστοτέλης Γκούμας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος".
Όλοι θυμόμαστε ότι επρόκειτο για ομάδα Αλβανών, που μετά από φραστικό επεισόδιο επειδή το θύμα μιλούσε ... ελληνικά, καταδίωξε με το αμάξι και σκότωσε σαν σκυλί, τον νεαρό Βορειοηπειρώτη.
Σε απάντηση λοιπόν δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥπΕξ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας απάντησε ότι "Εφόσον τα δημοσιεύματα μέρους του αλβανικού τύπου ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνώμόνων αποφαίνεται ότι επρόκειτο για ατύχημα με ευθύνη του θύματος, δημιουργείται έντονη ανησυχία και προβληματισμός, πώς μετά από εννέα μήνες μελέτης, αυτό το οποίο η αλβανική πολιτική και δικαστική εξουσία της Αλβανίς θεωρεί ως αποτρόπαιο έγκλημα, μεταβαπτίζεται σε ατύχημα", ενώ συμπλήρωσε ότι "θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας. Αναμένουμε από την Αλβανίας, ως κράτος - μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εγγυηθεί τον ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης, που θα αποτελέσει και τη μοναδική έμπρακτη απάντηση στις εύλογες ανησυχίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας" 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More