15 Απριλίου 2011

Σε έξαρση οι μαθητικές εκδρομές προς την Τουρκία.

Το Υπουργείο Παιδείας με μια σιωπηρή διάταξη που απέστειλε προς τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας , για τις  3ημερες και 5ημερες εκδρομές  στέλνει  τους μαθητές στην Τουρκία. Μόνο προχθές αναχώρησαν από την Θεσσαλονίκη 50 λεωφορεία με μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το ανησυχητικό είναι πως στο ταξιδιάρικο παιχνίδι με τις εκδρομές μπήκαν πλέον και τα Δημοτικά σχολεία της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεως που επίσης άρχησαν να  διοργανώνουν 3ημερες εκδρομές  προς Τουρκία με την συνοδεία των γονέων από σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Βέβαια, ο κάθε διευθυντής σχολικής μονάδας μπορεί, να επιλέξει και να εγκρίνει εκδρομές προς κάθε κατεύθυνση, κατά το δοκούν.
Στην πλειοψηφία  όμως,  ταγμένοι στο σύστημα επέλεξαν οι εκδρομές των μαθητών τους να γίνουν προς την Τουρκία, σε συνεργασία  με τα πρακτορεία ταξιδίων, τους καθηγητές, και τα προεδρεία των μαθητών, πάντα με το αζημίωτο,
έτσι ώστε να μη υπάρχει κανένα δίλλημα στην επιλογή προορισμού Τουρκία, ή ενδοχώρα. Έτσι λοιπόν, η προσφορά για τις μαθητικές εκδρομές προς την Τουρκία κυμαίνεται στα 50 Ευρώ ημερησίως, και περιλαμβάνει την μεταφορά, το ξενοδοχείο και δύο γεύματα (πρωϊνό – βραδινό). Οι περισσότερες εκδρομές γίνονται οδικώς, που σημαίνει, 5 ώρες ταξίδι από την Θεσσαλονίκη. Από την Αθήνα άλλες τόσες ώρες, συνεπώς, η μια ημέρα της εκδρομής των 50 Ευρώ, χάνεται στην μετακίνηση, και άλλα 50 Ευρώ κατά την επιστροφή. Τουτέστιν, δύο ημέρες χαμένες από μια 5ημερη και 100 Ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης διαπίστωσε ότι τα 50 Ευρώ ημερησίως μοιράζονται μεταξύ των πρακτόρων, ξενοδόχων, καθηγητών, και προεδρείων των μαθητών. Όπως γίνεται και με τις 5ημερες εκδρομές στην Ελλάδα, το ίδιο σύστημα της αρπαχτής ισχύει και για τις εκδρομές στην Τουρκία. Για παράδειγμα: Στην Ελλάδα στα μπαρ που επισκέπτονται οι μαθητές, πληρώνουν 20 Ευρώ το ποτό, από τα 20 Ευρώ τα 10 Ευρώ αναλογούν στην επιχείρηση (μπαρ) -5 Ευρώ παίρνει το πρακτορείο,- 3 Ευρώ τσεπώνουν οι καθηγητές, και -2 Ευρώπουλα οι πρόεδροι των μαθητών, και έτσι όλοι βολεύονται μια χαρά.
Όμως η επιχείρηση που παίρνει τα 10 Ευρώ θα δώσει 3 Ευρώ στον μεσάζοντα – καθηγητή των μαθητών, ως δώρο που τους έφερε στο μαγαζί. Το ίδιο σύστημα ισχύει και εφαρμόζεται για τα φαγάδικα κατά μήκος της Εθνικής οδού, όπου κάνουν στάση τα λεωφορεία, στις ταβέρνες, στα νυχτερινά κέντρα, στα φαστ – φουντ και ούτω καθ΄ εξής. Έτσι στήνεται το παιχνίδι και για την Τουρκία στα εστιατόρια, στα εμπορικά κέντρα, και βέβαια στην νυχτερινή ζωή της, σε πολύ μικρά κέντρα διασκέδασης Οριεντάλ, καθώς τα πολύ μεγάλα κέντρα την εποχή που ζούσε  η Τουρκία στο ρυθμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, ήταν και τα πρώτα που έκλεισαν και δεν ξανάνοιξαν έως και σήμερα.
Έτσι λοιπόν, τα 50 Ευρώ ημερησίως του Έλληνα μαθητή μοιράζονται ως εξής:25 με 30 Ευρώ πάνε στα ξενοδοχεία, με τα  δύο γεύματα, και τα 20 Ευρώ θα πάνε σε πρακτορεία – μεσάζοντες Έλληνες και Τούρκους. Επιπλέον όλο το χαρτζιλίκι του κάθε μαθητή της τάξης των 300 έως 600 Ευρώ, ξοδεύεται για την ενίσχυση της Τουρκικής οικονομίας. Η Τουρκολαγνεία των Ελλήνων κάνει αναπτυξιακή πολιτική, όχι στην πατρίδα, άλλα στην Τουρκία, που μας κοροϊδεύει και μας κάνει ρόμπα παγκοσμίως, με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της, ο οποίος θεωρεί τους Έλληνες ζητιάνους!
Αυτήν την γνώμη έχουν για μας οι κατά τα άλλα φίλοι και γείτονες μας. Ούτε τα χρήματα των εκδρομέων μας δεν σέβονται! Ας είναι τουλάχιστον πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους. Για ποιες καλές γειτονικές σχέσεις κοκορευόμαστε (βλέπε: Γ.Μπουτάρη, Υπ. Παιδείας, Υπουργείο Εξωτερικών, για να μην αναφέρω και όλη την κυβέρνηση, πολλοί δημοσιογράφοι καναλιών και  άλλοι) ; Μόνο εμείς ξεβρακωνόμαστε μπροστά στους Οθωμανούς στέλνοντας ακόμα και τα βλαστάρια του δημοτικού στα μέρη τους, ωστόσο, οι κατά τα άλλα καλοί μας γείτονες ούτε μια σχολική μονάδα τους δεν έστειλαν για τουρισμό στην Ελλάδα στα πλαίσια ανταλλαγής μαθητικών εκδρομών, αν βέβαια υπάρχει ένα τέτοιο πλαίσιο στην γείτονα χώρα .
Αυτά να τα βλέπουν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί οι οποίοι ενώ έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν, ενδιαφέροντες προορισμούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην χώρα μας, όπως Μακεδονία, Θράκη, Κρήτη, Ήπειρο, τα νησιά μας, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, ωστόσο για λίγα παραπάνω αργύρια στην χούφτα, επιλέγουν την Τουρκία, ενισχύοντας έτσι τις επιχειρήσεις και τα μουσεία του  γειτόνων μας , και αφήνουν πίσω την Ελληνική οικονομία να βουλιάζει όλο και περισσότερο, καθώς τόσα χρόνια τέτοια εποχή οι σχολικές εκδρομές ενίσχυαν σε μεγάλο βαθμό όλες τις περιοχές της Ελλάδος.
Κατά, τα άλλα, ο Υπουργός Οικονομικών ψάχνει έσοδα για την μαύρη τρύπα των ταμείων του κράτους. Και από πού θα μαζευτούν; Από τα άδεια ξενοδοχεία, ή, από τα μαγαζιά που ετοιμάζονται να τραβήξουν τα ρολά. Μάλλον και πάλι από το μισθό των καθηγητών που θα κουτσουρευτεί  και άλλο, γι΄ αυτό και επιμένουν στις εκδρομές προς την Τουρκία, απ΄ όπου θα βγει τουλάχιστον ένα έξτρα χαρτζιλίκι. Είναι ντροπή για την Ελληνική κυβέρνηση να εξάγει το Ευρώ στην Τουρκία, μ΄ αυτόν τον τρόπο, άλλη τόση ντροπή θα πρέπει να νοιώθουν οι εκπαιδευτικοί μας, που τρέχουν τα παιδιά μας στα μνημεία των σφαγέων των Ελλήνων, Ποντίων, Αρμενίων! Όταν αντιθέτως, η Ελλάδα έχει να επιδείξει στους μαθητές της, την ένδοξη ιστορία που ποτέ δεν έμαθαν, ντροπή τους!
http://www.elliniki-grothia.com/?p=7321

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More