21 Απριλίου 2011

Στην Βουλή η αποκάλυψη του “ΕΚ” για τις αγγελίες για μάρτυρες στο Indymedia

Στην Βουλή έφερε το θέμα που αποκάλυψε ο "Ελεύθερος Κόσμος" πριν λίγες ημέρες, σχετικά με τον τρόπο που κάποιοι αλληλέγγυοι δικηγόροι αναζητούν μάρτυρες, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος. Στην ερώτησή του αναφέρει τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας μας, σχετικά με τον τρόπο που συγκεκριμένη δικηγόρος, αφού περιέγραφε ένα περιστατικό ζητούσε "οπωσδήποτε" μάρτυρες για να υποστηρίξουν κάποιον αλλοδαπό στο δικαστήριο. Και ρωτά ο κ. Βελόπουλος τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη, εάν "έχει λάβει γνώση το υπουργείο, της εντελώς νέας αυτής "μεθόδου" της συγκεκριμένης ιστοσελίδος, που βάζει αγγελίες για "μάρτυρες", αφού πρώτον περιγράφονται αναλυτικά τα "γεγονότα", ώστε να γνωρίζει ο υποψήφιος "μάρτυρας" από πριν, τι "περιμένουν" από αυτόν στην εκδίκαση της υποθέσεως μετά στο δικαστήριο.
Αλλά και πώς τοποθετείται το υπουργείο. "Αποτελεί αυτή η νέα "διαδικασία" της ιστοσελίδος αυτής, της αναζητήσεως δηλαδή, κατά παραγγελία "μαρτύρων", μία δόκιμη και θεμιτή νομικώς πρακτική, που θα μπορούσε να συμβάλλει θετικώς στο έργο της Δικαιοσύνης; Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο;
Εμείς από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ συνεπέστερο, εάν αυτό που κάνει ο κ. Βελόπουλος, το έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος, τον οποίο ενδιαφέρει πιο πολύ το ζήτημα. Φυσικά πρέπει όλα τα στοιχεία να εξακριβωθούν, προκειμένου να υπάρχει σοβαρή συζήτηση. Και αυτό είναι λίγο δύσκολο, από την στιγμή που το Indymedia απολαμβάνει του πανεπιστημιακού ασύλου. Όπως και να έχει, θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του κ. Καστανίδη.
http://www.elkosmos.gr/

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More