17 Μαΐου 2011

Πως ο Γερουλάνος διώχνει τις δωρεές! - Διαβάστε και φρίξτε...

Τα ειρωνικά χαμόγελα των Γερμανών προκάλεσε για μια ακόμη φορά η χώρα μας και ειδικότερα η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου που αποκάλυψε το newsbomb.gr, με την οποία απαιτεί ακόμη και σήμερα από γερμανική εταιρεία που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα 30.000 ευρώ υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Χώρων, απλώς για να εκδώσει ένα δελτίο Τύπου με φωτογραφία του ανυψωτικού μηχανήματος που δώρισε η πολυεθνική πριν από έξι χρόνια στο χώρο της Ακρόπολης, αξίας 37.000 ευρώ, για τις εργασίες αναστήλωσης.

Την αποκάλυψη με σειρά αδιαμφισβήτητων εγγράφων, επιβεβαίωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Jungheinrich, Έλενα Καλλονά, η οποία τόνισε:
«Είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια ανήκουστη κατάσταση. Ωστόσο, δεν πρόκειται να ζητήσουμε πίσω το μηχάνημα, αλλά ούτε και να καταβάλλουμε τα 30.000 που ζητά το υπουργείο Πολιτισμού, απλώς για να γνωστοποιήσει τη δωρεά μας, ενώ από την αρχή είχε δεσμευτεί γι΄αυτό».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για Γερμανική πολυεθνική που ασχολείται με την οργάνωση και τον εξοπλισμό αποθηκών. Η εταιρεία είναι κατασκευάστρια ανυψωτικών μηχανημάτων και αποτελεί έναν από τους τέσσερεις μεγαλύτερους σε παγκόσμια κλίμακα προμηθευτές ανυψωτικών μηχανημάτων και υψηλής τεχνολογίας συστημάτων αποθήκευσης και διακίνησης προϊόντων. Στην Ελλάδα, απασχολεί 45 εργαζομένους και παρά την κρίση, δεν έχει κάνει ούτε μειώσεις προσωπικού, ούτε μειώσεις μισθών ή ωραρίων, ενώ είχε πρόθεση να κάνει σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας.

Όπως μας είπε η κ. Καλλονά: «Μετά από μια συνεχή, αλλά στην πλειοψηφία της ανούσια αλληλογραφία και ταλαιπωρία δική μας, στις 27/10/2010, δηλαδή 4 χρόνια και ένα μήνα μετά την παράδοση του μηχανήματος πήραμε την πολυπόθητη έγκριση για το δελτίο Τύπου, αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ! Μας ζήτησαν να καταθέσουμε το ποσό των 30.000 ευρώ ως τέλος υπέρ του ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και μάλιστα μας έκαναν και χάρη που το ποσό ήταν τόσο χαμηλό διότι σε ανάλογες περιπτώσεις ζητούν περισσότερα! Αφού κάναμε, λοιπόν, μία δωρεά αξίας 36.740 ευρώ για να βγάλουμε ένα μικρό δελτίο Τύπου μαζί με μία - δύο φωτογραφίες, πρέπει να πληρώσουμε και το «καπέλο» των 30.000 ευρώ ως… ειδική τιμή! Φυσικά, δεν προχωρήσαμε σε καμία προβολή της δωρεάς μας και ούτε και στην κατάθεση του ποσού αυτού. Το ευκολότερο για εμάς θα ήταν να ζητήσουμε την επιστροφή του μηχανήματος, κάτι το οποίο όμως δεν προτιθέμεθα να κάνουμε διότι το μηχάνημα έχει αποδειχθεί ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο για τις εργασίες που γίνονται στην Ακρόπολη και για τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν. Η επιστροφή του μηχανήματος θα δυσχέραινε το έργο των ανθρώπων αυτών και δεν θα επηρέαζε ούτε στο ελάχιστο την «ήσυχη ζωή» των γραφειοκρατών που εκδίδουν τέτοιου είδους αποφάσεις».

Ράνια Καρατζαφέρη

 http://peripatris.blogspot.com/2011/05/blog-post_3244.html#ixzz1MYLXe7H9

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More