15 Νοεμβρίου 2011

«Καθαρίζουν» την ΚΥΠ από τους μη ΑΚΕΛικούς

ΤΟΥ ΛΟΥΚΗ ΛΟΥΚΑΪΔΗ

Ετοιμάζονται ευρείες μετακινήσεις και αλλαγές
Η Προεδρική Φρουρά αναζητεί «πιστούς» αστυνομικούς, για να αντικαταστήσουν όσους θα μετακινηθούν από την Υπηρεσία.

Φουρτούνα πολλών μποφόρ έχει ξεσπάσει στην ΚΥΠ, μετά την απόφαση τής διοίκησής της για σταδιακή απομάκρυνση από την Υπηρεσία όλων των στελεχών, τα οποία δεν ταυτίζονται με το κυβερνητικό στρατόπεδο. Με απόφαση του Προεδρικού, στο οποίο υπάγεται η ΚΥΠ, η Υπηρεσία θα επανδρώνεται μόνο με όσους ανήκουν πολιτικά στην Κυβέρνηση.

Η απόφαση λήφθηκε μετά την έκρηξη στο Μαρί και μετά το διαζύγιο ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Υπηρεσία.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της “Σ”:

* Άρχισε και προωθείται η απομάκρυνση των στελεχών εκείνων που δεν ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, από τις καθημερινές ενημερωτικές συσκέψεις της Υπηρεσίας, στις οποίες γίνεται λεπτομερειακή ανάλυση των πληροφοριών για θέματα ασφάλειας του κράτους και για τις ύποπτες δραστηριότητες ομάδων της νύκτας.
Στους κόλπους της Υπηρεσίας προκλήθηκε μεγάλη ένταση και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των στελεχών της, η οποία ανέβασε σε υψηλούς τόνους τη λογομαχία στους διαδρόμους των γραφείων της.

Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση της διοίκησης της Υπηρεσίας, μετά την έκρηξη στη Ναυτική Βάση, να αναθέτει την παρακολούθηση των εκδηλώσεων των Αγανακτισμένων και των χιλιάδων πολιτών είτε στο Προεδρικό είτε σε άλλες πόλεις, μόνο σε στελέχη της που πρόσκεινται πολιτικά στην Κυβέρνηση.

Έμμεση επιβεβαίωση
Η διοίκηση της ΚΥΠ, μη έχοντας άλλη επιλογή λόγω της ασφυκτικής πίεσης που δεχόταν καθημερινά από στελέχη της, υποχρεώθηκε να σπάσει τη σιωπή της και να επιβεβαιώσει έμμεσα τις σκέψεις που υπάρχουν στα υψηλά κλιμάκιά της για μετακινήσεις και αλλαγές.

«Η απόφαση για το χρόνο των αλλαγών δεν έχει ακόμη ληφθεί. Η κίνηση για τις μετακινήσεις δεν πρέπει να ερμηνευθεί σαν πράξη εκδικητική. Είναι πράξη καθαρά υπηρεσιακή, που εντάσσεται στα πλαίσια των αλλαγών που γίνονται στην Υπηρεσία», υποστήριξε ανώτατο στέλεχος της Υπηρεσίας.

Ανάμειξη και της Προεδρικής Φρουράς
Ήδη, ομάδα αστυνομικών από το κυβερνητικό στρατόπεδο, βοηθούμενη και από μέλη της Προεδρικής Φρουράς, έχει προσεγγίσει αστυνομικούς από τον δικό της πολιτικό χώρο, έχοντας στόχο να τους εντάξει στις νέες ομάδες της ΚΥΠ, για κάλυψη των κενών που θα δημιουργήσει η έξοδος μελών της που δεν ανήκουν στο κυβερνητικό κόμμα.

Παρατηρήσεις από προϊσταμένους
Η «Σ» αποκαλύπτει πληροφορίες που πηγάζουν από στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας, τα οποία μετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, μετά την έκρηξη στο Μαρί, ότι δέχθηκαν από προϊσταμένους τους παρατηρήσεις για τη συμμετοχή τους.
Λειτουργός με είκοσι χρόνια υπηρεσίας στην κρατική μηχανή, που η οικογένειά του είχε φιλικούς δεσμούς με θύμα της φονικής έκρηξης, δέχθηκε παρατηρήσεις από προϊστάμενό του για την παρουσία του με τη σύζυγό του και τη θυγατέρα του στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο παραπονούμενος, το όνομα του οποίου δεν θέλει να δημοσιευθεί για ευνόητους λόγους, δήλωσε στη «Σ» ότι πληροφόρησε τον προϊστάμενό του ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς του θα λαμβάνουν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

«Γνωρίζω ότι παρατηρήσεις έχουν δεχθεί και άλλα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις», δήλωσε.

«Όμως και εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Έχουμε ενημερώσει για το γεγονός τις οικογένειες των ηρωικών νεκρών και θα απευθυνθούμε και προς την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ, από την οποία θα ζητήσουμε την προστασία της. Θα ακούσετε πολλά πολύ σύντομα. Ήδη έχουμε αναθέσει σε ομάδα δικηγόρων να μελετήσει τη νομική πτυχή των παρατηρήσεων που έχουμε δεχθεί. Θα οδηγήσουμε τους προϊσταμένους μας στη δικαιοσύνη στην περίπτωση που εξασφαλίσουμε μαρτυρίες», ανέφερε.
Παρακολουθήσεις

Ο ίδιος παραπονούμενος δήλωσε στη «Σ» ότι στελέχη της ΚΥΠ παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις κινήσεις των δημόσιων λειτουργών αλλά και άλλων προσώπων, κατά την ώρα των εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων και πρώην Υπουργός, «για τις οποίες είμαστε βέβαιοι ότι δόθηκαν στο Προεδρικό».

http://www1.sigmalive.com/files/filefield/8/1/3/Simerini14112011.pdf

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More