16 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Η αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ πολλοί Ηρακλειώτες οξύνεται λόγω του τέλους των ακινήτων. 
Καθημερινά διακόπτονται οι συνδέσεις μέχρι 70 σπιτιών...
Oταν καθημερινά στο Ηράκλειο γίνονται. 40 έως και 70 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, τότε....
μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τι θα επακολουθήσει χειμωνιάτικα, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, με το λεγόμενο «χαράτσι». Στελέχη της ΔΕΗ στο Ηράκλειο υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση είναι δραματική και εκφράζουν φόβους ακόμα και για το ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής. Εκατοντάδες νοικοκυριά, γέροντες με προβλήματα υγείας, πολύτεκνες οικογένειες με μικρά παιδιά, άνεργοι, εν έτει 2011, ζουν χωρίς ηλεκτρικό επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το λογαριασμό. Οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι απάνθρωπες και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στην κοινωνία. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά σοβαρών επεισοδίων που έχουν σημειωθεί σε βάρος ιδιωτικών συνεργείων που συνάπτουν συμβάσεις με την ΔΕΗ. Οι προπηλακισμοί, ακόμα και οι βιαιοπραγίες σε βάρος συνεργείων είναι καθημερινό φαινόμενο. Σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως σε χωριά, έχουν ακόμα και καταδιωχθεί από κατοίκους. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις ακούν τα …σχολιανά τους αφού εμφανίζονται σαν φάντης μπαστούνι και επιμένουν να κόψουν το ρεύμα χωρίς να έχουν ελέγξει το όνομα του καταναλωτή με αποτέλεσμα να γίνονται και λάθη. Συνδικαλιστές της ΔΕΗ ανησυχούν ότι τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν το προσεχές διάστημα. «Τα μεγάλα δράματα είναι μπροστά μας. Μόλις λήξει η 40ημερη προθεσμία για την καταβολή του έκτακτου τέλους και κληθούμε να διακόψουμε το ρεύμα, τότε φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε μπροστά σε πρωτοφανείς αντιδράσεις οργής με απρόβλεπτες συνέπειες», σχολιάζουν.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: ομάδες περιφρούρησης 

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι ότι χθες η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανακοίνωσε την συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης στις γειτονιές «ώστε να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και ανέργου».

Στην επίμαχη ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ καλεί την διοίκηση της ΔΕΗ να μην δώσει εντολή διακοπής ρεύματος «σε κανένα φτωχό, άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή μεροκαματιάρη» και ζητά από τα μέλη της να μην κόβουν το ρεύμα, ενώ για τις περιπτώσεις που οι διακοπές γίνονται από εργολάβους, να συγκροτήσουν ομάδες περιφρούρησης. 

«Είναι πιθανόν να δούμε τέτοιες ομάδες περιφρούρησης και στο Ηράκλειο» επισήμανε στην «Π» το μέλος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος για μία ακόμα φορά χαρακτήρισε το μέτρο «βάρβαρο», εκφράζοντας την ανησυχία του για τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα υπάρξουν. 


http://aorata-gegonota.blogspot.com/2011/11/blog-post_4523.html

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More