27 Μαρτίου 2010

Ζωντανή συζήτηση στο Al Jazeera με δύο Έλληνες οικονομολόγους και Max Keiser...Χαμός!


Ζωντανή συζήτηση στο Al Jazeera με δύο Έλληνες, τον Κώστα Υφαντή που είναι λέει πρόεδρος του Ελληνικού κέντρου Ευρωπαικών μελετών, τον Τζων Σφακιανάκη – οικονομολόγο και επικεφαλή της τράπεζας Saudi Franzi, και ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser ζωντανά απο το Παρίσι.
Χαμός!
Το βίντεο ξεκινάει με τους δύο Έλληνες κυρίους να αναλώνονται στις κλασικές νεοελληνικές κουτοπόνηρες αναλύσεις περι της τραγικότητας και της σοβαρότητας της κατάστασης, πόσο οργισμένος είναι ο κόσμος, τα σκληρά τα μέτρα, πρέπει να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά μας, (με ενδιάμεσα κάποια σπαρταριστά στιγμιότυπα) οτι αυτοί που διαδηλώνουν δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυσαρέσκειας, οτι πρέπει να δεχτούμε την κατάσταση και οτι ΓΙΑ ΟΛΑ φταίει ο λαός και λοιπά και λοιπά και λοιπά. Πλήρη ταύτιση και συνεννόηση, προφανώς μιλημένοι και προετοιμασμένοι απο τους “δικούς” μας εδώ και στην Ευρώπη.
Και μόλις τελειώνουν οι νεοελληνικές δικαιολογίες, παραλαμβάνει ο Keiser και τους κάνει ΡΕΖΙΛΙ!
Και δείτε τι έγινε! Εξερράγη ο άνθρωπος! ΕΞΕΡΡΑΓΗ για πράγματα που έπρεπε να έχουμε επαναστατήσει εμείς εδώ και χρόνια! Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ρε.
Ευχαριστώ πραγματικά τον χρήστη fbobolas που μέσω του twitter μετέδωσε το εξαίρετο βίντεο και το omadeon.wordpress που απο το κανάλι του στο YouTube ανέβασε το βίντεο με Ελληνικούς υπότιτλους. Ο Πολίτης της Μπανανίας ήταν το πρώτο μπλογκ που ανακάλυψε, και διέδωσε αυτήν την σπουδαία προσπάθεια που κατέληξε σε αυτή την αλυσιδωτή αντίδραση γιατί αυτά πρέπει να γίνονται στο όνομα της πληροφόρησης απο όπου και αν προέρχονται για να τα μαθαίνουν όλοι, αφού πιστεύουμε στην αλληλουποστήριξη των μπλόγκερ, αλλά πάνω απο όλα στην αναγνώριση της δουλειάς τους και της αξίας της πληροφορίας που διαδίδεται.
Ελπίζουμε πως αυτή η λογική θα εκτιμηθεί και θα αναγνωριστεί όχι ως προσωπικά εύσημα, αλλά παράδειγμα προς μίμηση αλληλουποστήριξης και αλληλοεκτίμησης, όπως έγιναν και στο παρελθόν άλλες μας κινήσεις όπως το άνοιγμα της κατηγορίας “Η μπλογκόσφαιρα στέλνει” οπου αναδημοσιεύαμε και συνεχίζουμε, ενότητες ολόκληρες απο πάρα πολλές ειδήσεις άλλων μπλόγκερς. Γιατί δυνατοί θα είμαστε μόνο αν στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, η αποστολή μας, ο σκοπός, ο εχθρός και η ζοφερή πραγματικότητα είναι για όλους μας η ίδια και απαιτεί μόνο ενότητα και μηδενικό ανταγωνισμό.
http://bananiagr.wordpress.com/


Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More