27 Μαρτίου 2010

''Ομπάμια'', τα blogs δεν απειλούν τη δημοκρατία. Αντίθετα ενισχύουν τη δημοκρατία.



Πληροφορίες μέσα από το διαδίκτυο αναφέρουν πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ανησυχία του για την καθοδική πορεία των εφημερίδων και δήλωσε πως αν δεν ενισχυθούν έγκαιρα οι εφημερίδες, τα blogs θα καταλάβουν τον κόσμο και μάλιστα έκανε τη διαπίστωση ότι αυτό αποτελεί απειλή για την δημοκρατία. Επιπλέον είπε συγκεκριμένα: «Εκφράζω την ανησυχία μου διότι αν η κατεύθυνση της ενημέρωσης είναι μόνο η μπλογκόσφαιρα, μόνο απόψεις χωρίς σοβαρή διασταύρωση γεγονότων και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον να.....
τοποθετηθούν οι ιστορίες σε πλαίσιο, τότε θα καταλήξουμε να έχουμε ανθρώπους που φωνάζουν ο ένας στον άλλον στο κενό χωρίς αμοιβαία κατανόηση»
Η τοποθέτηση αυτή του κ. Ομπάμα μας εξέπληξε, δεδομένου ότι για να κερδίσει τόσο την εσωκομματική μάχη έναντι της κ. Κλίντον, όσο και την προεδρία των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε πολύ το διαδίκτυο και τη δύναμη των bloggers.
Μας εκπλήσσει ακόμα και η αιτιολογία του ότι στην μπλογκόσφαιρα μεταδίδονται απόψεις χωρίς σοβαρή διασταύρωση γεγονότων. 
Μα τα blogs κ. Ομπάμα είναι, τρόπον τινά, προσωπικά ημερολόγια και αφενός δεν απευθύνονται μαζικά στο ευρύ κοινό, αφετέρου αν ισχύσει κάτι τέτοιο είναι σαν να ζητάμε από τους πολίτες να μην συζητούν πλέον μεταξύ τους, αν δεν έχουν κάνει προηγουμένως σοβαρή διασταύρωση των γεγονότων. Αν είναι δυνατόν!!
Πάντως, εμείς εδώ από τη μικρή Ελλάδα λέμε στον κ. Ομπάμα να κάνει ότι σκέφτεται να κάνει με τις εφημερίδες και τα blogs, τώρα αμέσως, γιατί σε λίγο χρονικό διάστημα η πολιτική εξουσία θα έχει χάσει κάθε έλεγχο και κανένας, είτε πλανητάρχης είτε οποιοσδήποτε μικρότερος ηγέτης δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως..
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/03/blogs.html

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More