19 Μαρτίου 2010

Τρισάγιο για να εξορκιστεί το πνεύμα της Τιμοσένκο


Ο νέος πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ εξόρκισε με τρισάγιο το πνεύμα της προκατόχου του από το πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ δεν επέλεξε καμία γυναίκα για το υπουργικό συμβούλιο.

O νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μίκολα Αζάροφ ανέφερε σήμερα στον Τύπο ότι προσκάλεσε έναν ορθόδοξο ιερέα στο γραφείο του για να κάνει τρισάγιο με απώτερο σκοπό να εξορκίσει το πνεύμα της προκατόχου του, Γιούλιας Τιμοσένκο, που τώρα πλέον βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

«Ήταν πολύ δύσκολο να ανασάνει κανείς εδώ μέσα. Μετά από το ευχέλαιο όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα», δήλωσε ο κ. Αζάροφ όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, το οποίο προσθέτει ότι ο ιερέας που προσκλήθηκε για την επιχείρηση «εξαφάνιση της Γιούλιας» λειτουργεί σε διάσημο ορθόδοξο μοναστήρι του Κιέβου, που υπάρχει από τον 11ο αιώνα.

Παράλληλα ο κ. Αζάροφ, δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει την κ. Τιμοσένκο ότι διέλυσε τη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση.

Επικριτικές δηλώσεις για τις γυναίκες

Ο νέος Ουκρανός πρωθυπουργός, Μίκολα Αζάροφ δήλωσε σήμερα ότι το να τεθούν σε ισχύ μεταρρυθμίσεις στον καιρό της οικονομικής κρίσης δεν είναι δουλειά για γυναίκες, αιτιολογώντας παράλληλα και την πλήρη απουσία του γυναικείου φύλου από το υπουργικό του συμβούλιο.

«Η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη, και στελεχώσαμε την κυβέρνηση με ανθρώπους ικανούς να εργάζονται επί 16-18 ώρες ημερησίως για να μπορέσουν να τεθούν σε εφαρμογή οι μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι δουλειά των γυναικών να κάνουν κάτι τέτοιο», τόνισε σπεύδοντας όμως να δηλώσει ότι σέβεται απολύτως το λεγόμενο ασθενές φύλο.

Ο κ. Αζάροφ που από τις 11 Μαρτίου αντικατέστησε στην προεδρία την πρώτη γυναίκα στην πρωθυπουργία, την χαρισματική Γιούλα Τιμοσένκο, δεν είναι ο πρώτος ουκρανός αξιωματούχος που βάζει τις γυναίκες σε μια θέση κατώτερη αφού και ο νέος πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς στην προεκλογική του εκστρατεία έκανε επικριτικές δηλώσεις για τις γυναίκες που θα προτιμούσε, όπως είπε, «να τις βλέπει στην κουζίνα».

Την Τετάρτη, μετά το δεύτερο κρούσμα μισογυνισμού από την ουκρανική ηγεσία, μια μη κυβερνητική οργάνωση στη χώρα, η Femen, οργάνωσε διαδήλωση μπροστά στο κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλήρη αποχή γυναικών από τη νέα κυβέρνηση.

Οι μετέχουσες είχαν ντυθεί με ανδρικά ρούχα και φώναζαν: «Αφήστε μας να εργαστούμε», «Δώστε μας υπουργεία», «Κάτω η ανδροκρατία» και όταν οι αστυνομικές δυνάμεις τις εμπόδισαν να επιδώσουν ψήφισμά τους στη Βουλή, όλες μαζί γυμνώθηκαν για να δείξουν στους πολίτες τι έχασε η κυβέρνηση που δεν τις επέλεξε.
ΑΜΕ-ΜΠΕ

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More