27 Απριλίου 2010

Απειλητικές απαντήσεις στις ΗΠΑ από σκληροπυρηνικό κόμμα


Ιράν: 

Ο επικεφαλής σκληροπυρηνικού ιρανικού πολιτικού κόμματος προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι σε περίπτωση επίθεσης, το Ιράν μπορεί να απαντήσει «στραγγαλίζοντας το λαιμό της Δύσης» με το κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ, που έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου.
«Αν η Αμερική τρελαθεί, τα παιδιά του έθνους στις ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα στραγγαλίσουν το λαιμό της Δύσης στα Στενά του Χορμούζ», σημείωσε ο Μοχαμάντ-Ναμπί Χαμπιμπί, γενικός γραμματέας του συντηρητικού Κόμματος του Ισλαμικού Συνασπισμού, σε δηλώσεις του, τις οποίες μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Το κόμμα αυτό θεωρείται ότι ασκεί επιρροή στη χώρα, ιδιαίτερα στο οικονομικό πεδίο.
Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν τα γυμνάσια διάρκειας τεσσάρων ημερών που έκαναν οι Φρουροί της Επανάστασης στον Κόλπο και στα Στενά του Χορμούζ κατά τα οποία προχώρησαν στη δοκιμή πέντε πυραύλων, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Από τα Στενά του Χορμούζ διέρχεται περίπου το 40% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.
Την περασμένη εβδομάδα, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να αποτελεί μία επιλογή η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ κατά του Ιράν, μολονότι η Ουάσινγκτον επιζητεί τη διακοπή των πυρηνικών δραστηριοτήτων της Τεχεράνης μέσω της διπλωματίας και των κυρώσεων.

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More