5 Μαΐου 2010

Πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων της έδωσε η Παγκόσμια Τράπεζα


Ο οργανισμός της Παγκόσμιας Τράπεζας ανακοίνωσε ότι «άνοιξε τις πόρτες» της πρόσβασης στις στατιστικές βάσεις δεδομένων, προσκαλώντας τη διεθνή κοινότητα να τις χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει νέες εφαρμογές και λύσεις που θα βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Αναγνωρίζοντας ότι η διαφάνεια είναι βασικό στοιχείο της ανάπτυξης, η Παγκόσμιας Τράπεζα παρέχει ανοιχτή σε όλους, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα των συνθηκών διαβίωσης σε όλο τον κόσμο, που συγκεντρώνονται σε 2.000 διαφορετικούς δείκτες, εκατοντάδες από τους οποίους φτάνουν μέχρι και 50 χρόνια στο παρελθόν. Τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα στα Αραβικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Αγγλικά.
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να δώσουμε όλα αυτά τα δεδομένα και τη γνώση της Παγκόσμιας Τράπεζας σε όλους τους ενδιαφερόμενους», δήλωσε ο πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού, Ρόμπερτ Ζέλικ. «Τα στατιστικά αυτά στοιχεία αφηγούνται την ιστορία των κατοίκων στις αναπτυσσόμενες χώρες και μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της φτώχιας. Πλέον είναι εύκολα προσβάσιμα στο Διαδίκτυο από όλους τους χρήστες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουμε νέες εφαρμογές για την ανάπτυξη».
Μέσα στους επόμενους μήνες, η Παγκόσμια Τράπεζα θα ανακοινώσει τη διενέργεια διαγωνισμού με τίτλο «Εφαρμογές για την Ανάπτυξη», καλώντας την κοινότητα των προγραμματιστών και developers να δημιουργήσουν εργαλεία και εφαρμογές με τη χρήση των δεδομένων της Παγκόσμιας Τράπεζας, στοχεύοντας στην παραγωγή καλύτερων εργαλείων για την κατανόηση της ανάπτυξης.
Η ευρύτερη πρόσβαση στα δεδομένα θα δώσει τη δυνατότητα σε πολιτικούς, αναλυτές και άλλους δημόσιους λειτουργούς να παρακολουθήσουν την επίπτωση των πολιτικών που εφαρμόζονται και να αναπτύξουν νέες λύσεις μέτρησης της αποτελεσματικότητας.
Η πρόσβασης στις νέες πηγές γίνεται από την ιστοσελίδα data.worldbank.org, μία κεντρική ιστοσελίδα που περιλαμβάνει λίστες με τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων, στις οποίες θα προστίθενται συνεχώς καινούργιες.

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More