18 Απριλίου 2011

Θα κτίσουν σπίτια στην αρχαία Σαλαμίνα οι κτηνότουρκοι

ΑΔΕΙΑ για ανέγερση «κοινωνικών κατοικιών» εντός του αρχαιολογικού χώρου Σαλαμίνας δόθηκε από το κατοχικό καθεστώς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Ντουζέν, το «ανώτατο συμβούλιο αρχαιοτήτων και μνημείων» ενέκρινε το σχέδιο ανέγερσης «κοινωνικών κατοικιών» από την εταιρεία Εrbatu σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο τρίτου βαθμού στη Σαλαμίνα.
Η εφημερίδα δημοσιεύει τη σχετική απόφαση όπως φαίνεται στην «επίσημη εφημερίδα», η οποία αναφέρει ότι επειδή μετά από έρευνες (γεωτρήσεις) που έγιναν στο τεμάχιο όπου θα εφαρμοστεί το σχέδιο, δεν εντοπίστηκαν οποιεσδήποτε αρχαιότητες, το συμβούλιο ενέκρινε την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών από την πιο πάνω εταιρεία ...
υπό τον όρο όπως κατά την εκσκαφή των θεμελίων να είναι παρών αρχαιολόγος του τμήματος αρχαιοτήτων και μουσείων και σε περίπτωση που ανευρεθούν αρχαιότητες, να εφαρμοστούν τα σχετικά άρθρα… του «περί αρχαιοτήτων νόμου 60/94».
Η εφημερίδα σχολιάζει την απόφαση αυτή και προβάλει το ερώτημα κατά πόσον οι αρχικές εργασίες (γεωτρήσεις), που γίνονται σε κάποιο χώρο όπου θα υλοποιηθεί ένα σχέδιο σε αρχαιολογικό χώρο, είναι ικανοποιητικές.
Παρόλο που στην αρχή μπορεί να μην εντοπιστούν κάποιες αρχαιότητες, επισημαίνει η εφημερίδα, αυτές μπορεί να εντοπιστούν αργότερα κατά τη διάρκεια των εργασιών ανέγερσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή των αρχαιοτήτων και το μεγάλο κόστος των εργασιών.
Σε δηλώσεις προέβη και ο λεγόμενιος «δήμαρχος» της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Οκτάι Καγιάλπ, ο οποίος ανέφερε ότι παρόλο που στους αρχαιολογικούς χώρους τρίτου βαθμού επιτρέπεται η ανέγερση οικοδομών, εντούτοις πάλι υπάρχει το ρίσκο ανεύρεσης αρχαιοτήτων κατά τις εργασίες ανέγερσης.
Φτου σας κλέφτες!  Με τέτοιους προδότες που μας κυβερνούν πόλι καλά που ζούμε κιόλας!
http://antistasi.org/?p=16797

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More