23 Απριλίου 2011

Στολίζουν με αρχαία τις επαύλεις στα νησιά
Ένα απίστευτο θέαμα αντίκρισαν οι αστυνομικοί μετά από «έφοδο», παρουσία εισαγγελέα και αρχαιολόγου, σε χώρο όπου στεγάζεται το εργαστήριο μαρμάρου ενός κατοίκου του νησιού του Ιπποκράτη.

Κιονόκρανα, επιτύμβιες στήλες, μαρμάρινα αντικείμενα, μεγάλης ιστορικής αξίας που προέρχονταν από αρχαιολογικούς χώρους της Κω, βρέθηκαν στο χώρο και προορίζονταν για να κοσμήσουν… τις βίλες ευκατάστατων πολιτών στο νησί της Κω και της Ρόδου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για περίπου 150 κομμάτια διαφόρων μεγεθών και χρονολογικών περιόδων, τα οποία βρέθηκαν στην περιοχή Μεσαριά, δίπλα σε εργαστήριο μαρμάρου που διατηρούσε ένας 40χρονος καλλιτέχνης, ο οποίος, ω του θαύματος αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή και εγγύηση 40.000 ευρώ.


Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κω, Στέργιο Σεντονά, ο οποίος δεν γνώριζε αρχικά ότι ο φερόμενος ως υπεύθυνος του εργαστηρίου λίγη ώρα μετά τη σύλληψή του αφέθηκε ελεύθερος. Ο κ. Σεντονάς αναφέρει πως κατόπιν καταγγελιών η αστυνομία έκανε έφοδο στο συγκεκριμένο εργαστήρι, προκειμένου να διαπιστώσει σε συνεργασία με την αρχαιολογία αν υπήρχαν μέσα κομμάτια από αρχαία μάρμαρα.

/www.zougla.gr
http://pressegkefalos.blogspot.com/2011/04/blog-post_21.html

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More