23 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ

ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ BLOG ΚΑΘΩΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΜΒΥΟ Ή ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.

"Συμφωνία που ισοδυναμεί με το 8% των ελληνικών εξαγωγών οίνου «έκλεισε» ο συνεταιρισμός VAENI ΝΑΟΥΣΑ με την Κίνα "

Κολοσσιαία για τα ελληνικά δεδομένα συμφωνία εξαγωγών οίνου με μεγάλο κινέζικο όμιλο, υπεγράφη από τον πρόεδρο του ΑΑΟΣ VAENI ΝΑΟΥΣΑ κ. Φουντούλη Γιώργο με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Τ. Γιαγκ και αφορά ποσότητα τουλάχιστον 300 containers ετησίως για μια δεκαετία με αξία 10.000.000 € ανά έτος.
Η συμφωνία, που αφορά και άλλα προϊόντα, περιλαμβάνει την εξαγωγή portfolio οίνων (χαμηλής, μεσαίας και premium κατηγορίας) και ήδη ο συνεταιρισμός συστρατεύει στην προσπάθεια αυτή και άλλους ελληνικούς συνεταιρισμούς, προκειμένου να δημιουργηθούν συνέργειες για ολόκληρο τον κλάδο.
 Άντε και στα δικά μας. Μακάρι οι Κινέζοι να μάθουν την ανωτερότητα του Ελληνικού μελιού και να το ζητούν. Η Κίνα ως νερχόμενη οικονομία σε λίγο (αν δεν συμβαίνει ήδη) θα πάθει την "μανία του εισαγόμενου", όπως συνέβη και στην  Ελλάδα την δεκαετία του '70 


Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου Γ. Φουντούλη με τον πρόεδρο του κινέζικου ομίλου κ. Ji στην Νάουσα, σαν επιστέγασμα της επίτευξης της συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, ενώ ανοιχτό παρέμεινε το ενδεχόμενο να γίνουν επενδύσεις στην Νάουσα από τον κινέζικο κολοσσό.
Αυτό το τελευταίο δεν μου άρεσε. Δηλαδή τι θέλει να κάνει η κινεζική εταιρεία; Να αγοράσει την ελληνική γή  με τα αμπέλια της για να βγάλει από την μέση τους Έλληνες; ??

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More