21 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑΧΒΕ: ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΨΟΦΙΜΙΑ, ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

Ο Πανάγαθος Γιαχβέ, μισεί  όλους τους ξένους και αλλοδαπούς που κατοικούν εντός των ορίων της πόλεως, και δίδει στον εκλεκτό λαό του (τον Ισραήλ) την ελεεινότερη  εντολή  που μπορεί να διανοηθεί η ανθρώπινη δεοντολογία σε όλη την  ιστορία της: 
“Δεν θα φάτε κανένα θνησιμαίο (πτώμα ή ψοφίμι). Όσα ο νόμος ορίζει για σας ακάθαρτα, μπορείτε να τα πουλάτε σε αλλογενή (μη Ισραηλίτη). Σεις όμως δεν πρέπει να τρώγετε από τα ακάθαρτα, διότι είστε λαός άγιος αφιερωμένος στον Κύριο (Γιαχβέ).”  (Δευτερονόμιο 14 :21)
Αυτά είναι τα λόγια του καλού και πανάγαθου θεού της μυθικής βίβλου των Εβραίων, που κατόπιν  Παυλιανικής επεξεργασίας, τον αποδέχθηκαν οι χριστιανοί ως θεό τους.  Για αυτά τα λόγια οι πιστοί χριστιανοί δεν έχουν την παραμικρή ιδέα. Δεν τα άκουσαν, ούτε και  ερεύνησαν  ποτέ τους την βίβλο.
Το μόνο που έμαθαν – να πιπιλούν-  στερεότυπα από  τα παμπόνηρα ιερατεία τους  και από την δια βίου “δωρεάν”  δημοσία χριστιανική α-παιδεία τους, είναι το  σεκταριστικό “αγαπάτε αλλήλους”,  που σημαίνει να αγαπάτε τους δικού σας, δηλαδή  την φάρα σας.
Αυτό που θα έδινε στην πραγματικότητα πανανθρώπινη διάσταση, θα ήταν το “να αγαπάτε τους πάντες”,  και τους μη Ισραηλίτες. Εδώ,  στο εδάφιο αυτό του Δευτερονόμιου,  ο Πατήρ του Ναζωραίου (του περιβόητου : “αγαπάτε αλλήλους”) , για τους άλλους τους μη ομοεθνείς του, προστάζει να τους πωλούνται προς τροφή τους …τα ψοφίμια!
Μιχάλης Μανιάτης

http://athriskos.gr/?p=5224



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More