2 Μαρτίου 2010

Απαγκίστρωση της Εθνικής Φρουράς νοτιότερα;



Eνώ συνεχίζεται η ανανέωση του υλικού των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιθετική διάταξη, το κυπριακό υπουργείο Άμυνας προχώρησε μονομερώς σε απαγκίστρωση φυλακίων από στρατηγικές θέσεις των ελεύθερων περιοχών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινήαποφασίστηκε και ήδη υλοποιήθηκε η μη επάνδρωση του ιστορικού φυλακίου Σελέμανι καθώς και του φυλακίου Δ που ελέγχει τη θαλάσσια περιοχή Λιμνίτη. Το φυλάκιο Όλυμπος που ελέγχει το θύλακα των Κοκκίνων ξηλώθηκε ενώ την ίδια ώρα ξηλώθηκαν ή έπαυσαν να επανδρώνονται φυλάκια στην κορυφογραμμή Κάτω Πύργου-Κάμπου-Ορκόντα. Οι αλλαγές επεκτείνονται μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς, η οποία χάνει και τα δύο στρατόπεδα που είχε, με τις μονάδες να μεταφέρονται νοτιότερα ενώ αφαιρούνται τα ατομικά τυφέκια των εφέδρων της περιοχής, τα οποία θα φυλάσσονται πλέον στις αποθήκες οπλισμού της Εθνικής Φρουράς.
Το κυπριακό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωσή του αφού εξέφρασε τη λύπη του "
για το γεγονός της καταγραφής λεπτομερειών υψηλής διαβάθμισης που αφορούν σε θέσεις Φυλακίων της Εθνικής Φρουράς", διευκρινίζει ότι "για τον καλύτερο έλεγχο, η στατική επιτήρηση διαμορφώθηκε σε ένα νέο σύστημα, το οποίο συνδυάζει στατική και κινητή επιτήρηση. Οι όποιες αλλαγές στη διάταξη των Δυνάμεων, γίνονται μέσα στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού με σκοπό την επίτευξη πλήρους και αναβαθμισμένης επιτήρησης και επιπέδου ετοιμότητας". Παρ΄όλα αυτά οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους καταγγέλοντας ότι ουδέποτε εμφανίστηκαν εποχούμενα περίπολα.
Επισημαίνεται ότι μέχρι το 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης αποναρκοθέτηση της Νεκρής Ζώνης και των περιοχών πλησίον αυτής.
http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More