11 Ιουλίου 2013

ΟΡΝΙΘΟΣΚΑΛΙΣΜΑΤΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 5.000 ΕΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΧΟΝΓΚ

ΟΡΝΙΘΟΣΚΑΛΙΣΜΑΤΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 5.000 ΕΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΑΙ-ΠΡΟΔΟΣΙΑ.GR ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΟΝΓΚ ΚΑΘΩΣ ΕΥΘΕΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΗΤΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ (ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΙΚΙΕΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΑΥΤΕΣ) ΕΞ'ΑΛΛΟΥ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΦΗ ΗΤΩ ΤΟ 3100 Π.Μ.Χ. ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ.
ΕΛΕΟC ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΙΑ.

http://www.skai.gr/news/culture/article/237369/grafi-ilikias-5000-eton-anakalufthike-stin-kina/

Γραφή ηλικίας 5.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Κίνα

Τα ευρήματα είναι 1.400 χρόνια παλαιότερα σε σχέση με τα μέχρι πρότινος αρχαιότερα δείγματα κινεζικής γραφής. Η αρχαιότερη γνωστή γραφή έχει ανακαλυφθεί στην περιοχή της Μεσοποταμίας και χρονολογείται από περίπου το 3100 π.Χ.


Ένα από τα παλαιότερα δείγματα αρχαίας γραφής, που χρονολογείται από το 3.000 π.Χ, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην ανατολική Κίνα.

Τα σύμβολα βρέθηκαν χαραγμένα πάνω σε περίπου 200 κομμάτια θρυμματισμένων τσεκουριών και άλλων αντικειμένων στο νεολιθικό χώρο του Λιανγκζού, νότια της Σαγκάης, όπου έχουν ανασκαφθεί χιλιάδες ευρήματα κεραμικής, ξυλουργείας, νεφρίτη, ελεφαντόδοντου και πέτρας.

Τα ευρήματα είναι 1.400 χρόνια παλαιότερα σε σχέση με τα μέχρι πρότινος αρχαιότερα γνωστά δείγματα κινεζικής γραφής. Σημειώνεται ότι ορισμένοι μελετητές έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσον τα σύμβολα του Λιανγκζού είναι πραγματικά δείγμα γραφής.

Η αρχαιότερη γνωστή γραφή έχει ανακαλυφθεί στην περιοχή της Μεσοποταμίας και χρονολογείται από περίπου το 3100 π.Χ.

Η κινεζική γραφή πιστεύεται ότι αναπτύχθηκε ανεξάρτητα.

Η εφεύρεση της γραφή από έναν πολιτισμό σηματοδοτεί την μετάβαση από την προϊστορία στην ιστορία.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More